Patrik Méthé kreatív igazgató megerősítette, hogy az Extraction miért nem rendelkezik osztott képernyős multiplayer móddal.

Tegnap végre megjelent a Rainbow Six Extraction, amit a streamerek többsége is kipróbált. Szemmel láthatóan sokak tetszését elnyerte a játék, mind játékmenet, mind grafikai és teljesítmény szintjén. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a fejlesztők konzolon ismét kénytelenek voltak kompromisszumokat kötni. Sajnos az osztott képernyős közös játék nem elérhető konzolon.

A vezető fejlesztő Patrik Méthé szerint ennek jó oka van.

 

Egy nemrégiben készült interjúban Méthé elárulta: „Nincs osztott képernyős lehetőség, és bár jó lenne, ha lenne, a konzolokat a határig húztuk az ellenségek számával, és a képernyőn megjelenő speciális effektusokkal. Így ez már nem fért bele„.

A konzolok határáig…

Nyilvánvaló, hogy különösen a korábbi generációs konzolok esetében néhány hardveres korlátot meg kellet oldania a fejlesztőknek. Ugyanebben az interjúban Méthé elárulta, hogy a korábbi generációs konzolokon persze a játék 30 fps-el fut. Jó hírként viszont hozzá tette, hogy rengeteg újdonság érkezik a játékhoz. A játék PS5-ön már eléri a 60 fps-t.

Valóban, a Rainbow Six Extraction igen tartalmas és összetett játék lett, igencsak kidolgozott grafikával. Szinte természetesen, hogy a régebbi konzolok esetében korlátozva voltak a lehetőségek, de ahogy a fenti videón is látszik, kihozták a hardverből a maximumot. A határokig.

A Rainbow Six Extraction elérhető PC-n, PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on, Xbox Series X|S-en, Game Pass-on, Google Stadián és Amazon Lunán. Ha még nem láttad,

olvasd el az Extraction tesztünket:

Lehetetlen zombis küldetés – Rainbow Six Extraction teszt

 

https://leet.hu/akcioeso/

×