Miután a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot, a PlayStation-rajongók aggódtak a Call of Duty jövőjéért a platformon.

A Microsoft sokkolta a játékvilágot, amikor január 18-án bejelentette, hogy 70 milliárd dollárért megvásárolta az Activision Blizzardot.

Az összes Activision cím felvásárlása után a PlayStation-rajongók aggódtak, hogy a népszerű first person shooter, a Call of Duty sorozat Xbox-exkluzívvá válhat a Microsoft irányításával.

A PlayStation-rajongók azonban fellélegezhetnek, mivel a Microsoft megerősítette, hogy a Call of Duty sorozat nem válik PC és Xbox-exkluzívvá.

Phil Spencer, az Xbox vezetője tegnap este tudatta mindenkivel, hogy a Microsoft továbbra is együttműködik a Sonyval.

„Megerősítettem a szándékunkat, hogy az Activision Blizzard felvásárlásakor tiszteletben tartjuk az összes meglévő megállapodást, és azt a szándékunkat, hogy a Call of Duty továbbra is a PlayStationön maradjon”.

Részleteket nem árultak el arról, hogy a Microsoft pontosan hogyan fogja végrehajtani ezeket a terveket, de egyesek azt találgatták, hogy a Game Pass PS4-re és PS5-re való eljuttatásában nyilvánulhat meg.

A lehetséges jövőbeli havidíjak ellenére is háláját fejezte ki a közösség. A rajongók izgatottan várják, hogy a vállalatok együttműködjenek annak érdekében, hogy az FPS játék folyamatosan, minden platformon elérhető legyen.

A közösség persze rögtön a mémek gyártásába kezdett.

A következő Call of Duty a pletykák szerint a Modern Warfare 2 lesz, és 2022 októbere és novembere között fog megjelenni. Az Activision azonban megemlítette, hogy a Microsoft-szerződés csak 2023-ban zárul le, így lehet, hogy várnunk kell, és meglátjuk, hogy lesznek-e exkluzív (például GamePass) vagy bónusz jutalmak az Xbox játékosok számára a jövőben.

Még egy frissítés érkezett a Warzone-hoz.

Hibajavítások és az elmaradhatatlan buff – Új Warzone frissítés érkezett

https://leet.hu/akcioeso/

×