A kínai GPU-gyártók, az Innosilicon és a Changsha Jingjia Microelectronics célja, hogy 2022-ben mind az 5 nm-es, mind a 7 nm-es GPU-kat piacra dobják.

Az AMD a TSMC-nek köszönhetően a világ számítógépeit, konzoljait, szervereit és szuperszámítógépeit élvezettel tölti meg különböző CPU- és GPU-dizájnjaival 7 nm-en, míg az NVIDIA a Samsung 8 nm-es gyártásával bukdácsol… de az 5 nm-es gyártás kapui még idén megnyílhatnak.

A DigiTimes forrásai szerint a kínai videókártya-gyártók 5nm-es és 7nm-es GPU-dizájnokkal is előrukkolhatnak, akár 2022-ben.

Az Innosilicon Fantasy One GPU, amelyet a vállalat egy lenyűgöző dual-GPU kivitelben kínál akár 32 GB GDDR6X memóriával, csak az NVIDIA előző generációs középkategóriás GeForce RTX 2070 grafikus kártyájának szintjét üti meg.

De az Intel közelgő Arc Alchemistje is már a sarkon van, és ez az RTX 2070 szintű teljesítmény tulajdonképpen megnyitja az utat Kína előtt, hogy idén versenybe szálljon az Intellel.

Természetesen ez csak egy szóbeszéd, szóval lehetséges, hogy ebből nem lesz semmi. Hiszen a Fantasy One is egy elég közép kategóriás GPU lett, hiába a dual-GPU kivitel. Illetve azt is tudjuk, hogy Kína szereti felhypeolni a termékeit.

Videókártyás lootboxok?

Már csak ez hiányzott! – Videókártyás lootboxok bukkantak fel Amazonon

https://leet.hu/akcioeso/forrás: DigiTimes

×