Jelenleg a Warzone az egyik legnépszerűbb battle royale játék, de vajon mennyi pénzt hoz a házhoz, főleg miután a Microsoft megvette az Activisiont.

A Microsoft a Call of Duty kiadóját, az Activision Blizzardot akarja felvásárolni bő 70 milliárd dollárért, de vajon mennyi pénzt hoz a Warzone, megéri a Microsoftnak hosszútávon?

Nem titok, hogy a Warzone egy pénztermelő gépezet, ami jelenleg még az Activision Blizzard kezében van, de lehetséges, hogy ez már nem lesz így sokáig. Az ingyenesen játszható battle royale játékok változatlanul népszerűek, de a Warzone az egyik legnagyobb ilyen játék.

A Warzone minden seasonje új Battle Pass-szal és kozmetikumokkal, például Operator skinekkel és fegyver Blueprintekkel érkezik, ami bőven kárpótolja az ingyenes játékmodellt.

A Microsoft bejelentette, hogy közel 70 milliárd dollárért megvásárolja az Activision Blizzardot, ami felveti a kérdést, hogy vajon mennyi pénzt hoz a házhoz a Warzone?

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy a Warzone megjelenése óta mennyi pénzt hozott, de a hírek szerint valahol 4 milliárd dollár körül mozog 2020 és 2021 között.

A SuperData, egy mostanra már bezárt játékpiaci hírszerző cég jelentése szerint a Warzone és a Modern Warfare 2020-ban körülbelül 1,93 milliárd dollárt keresett, a NetBet becslése szerint pedig a Warzone körülbelül 1,9 milliárd dollárt keres évente.

Ezzel a Warzone teljes bevétele 2020 és 2021 folyamán körülbelül 4 milliárd dollárra becsülhető.

A Fortnite állítólag ennek a felét hozza az Epic Gamesnek, évente körülbelül 1,8 milliárd dollárt, naponta pedig 4,9 millió dollárt.

A NetBet még tovább bontja a Warzone bevételeit, és arról számol be, hogy a Warzone napi 5,2 millió dollárt hoz az Activisionnek, ami percenként több mint 3600 dollárt (Kb. 1.150.00 Ft) jelent.

A közösségi média azt a benyomást keltheti, hogy a Warzone „haldoklik” a számos hibája és hibája miatt, de a számok teljesen mást mondanak. A játékosok még mindig rengeteg CoD Pontot és kozmetikai csomagot vásárolnak, amivel az Activision másodpercenként körülbelül 60 dollárt (Kb. 18 ezer forintot) keres.

Ám úgy látszik késik a Pacific Season Two.

Csúszik a Warzone és Vanguard Season 2 – Így indokolták meg a fejlesztők

https://leet.hu/akcioeso/

×