Gyorsan léptek a szervezők.

Az elmúlt napokban már többször is foglalkoztunk a VRL East: Surge-re eseménnyel. Nem véletlenül, hiszen a VCT előszobájaként tekinthetünk a versenyre, melyen a régió 8 legjobb csapata eshet majd egymásnak. Kiváló kitörési lehetőség lehet a résztvevőknek, szinte minden bekerült alakulat tűzközelben maradhat majd valamilyen szinten a Valorant kompetitív szcénájában.

Kiemelt fontossággal bírnak ezek a versenyek a Riot Games szemében is, hiszen a Valorant megalkotásánál komoly cél volt, hogy igazi esport játék váljon az FPS lövöldéből. A magyar játékosok a lengyel és kelet-európai indulókat, összesen 20 országot tömörítő VRL East: Surge névre hallgató eseményen bizonyíthatnak majd. A versenyen 5 csapat meghívásos alapon vehet majd részt, míg a maradék három helyért nyílt kvalifikáción küzdhetnek meg az ötösök.

Máris hallgattak a szervezők a visszajelzésekre, változtattak a kvalifikáció módján!

 

Az eredeti terv alapján 3 teljesen különálló kvalifikáció töltötte volna fel a maradék három szabad helyet, minden nap új lapokkal indulhattak volna az öt fős alakulatok. A játékosok, csapatok és a Valorant közösség visszajelzései alapján azonban egy teljesen más elgondolású selejtezőn vezet az út a VRL East: Surge felé.

A három különálló kvalifikáció helyett egy hatalmas, öt napos eseményen bizonyíthatják rátermettségüket a Valorant csapatok. Január 24-én rajtol majd el a VRL East: Surge Split 1 – Open Qualifier, ám egészen január 28-áig kell várnunk arra, hogy kiderüljön ki a három továbbjutó. A meccsek a korábban elhintett BO1 helyett BO3 formátumban lesznek majd lejátszva, így kevésebb szerepet játszhat majd az RNG a csapatok menetelése során.

Ide kattintva találod az új kvalifikáció hivatalos jelentkezési oldalát

https://leet.hu/samsung/

×