Hamar elfogyott az első adag.

Kétségtelen, hogy manapság lehetetlen értelmes áron hozzájutni videókártyákhoz. A felhasználók emiatt alternatív megoldások vagy épp kevésbé ismert típusok felé kacsingatnak, ha nem akarnak hónapokat várni vagy 200%-os felárat fizetni a hardverekért. Az emberek elkeseredettségét lovagolná meg több eladó az Amazon felületén.

Érkeznek a videókártyás lootboxok!

Lootbox

A japán felületen bukkant fel először a fenti termék. Gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a játékokban található ládikók: pár százaléknyi esélyünk van arra, hogy modern RTX 3000/RTX 2000 kártyákat nyissunk, ám az esetek nagy részében hatalmas bukás lesz a dologból. Az első dobozokat pillanatok alatt elkapkodták, a visszajelzések szerint 100 dollárért árulták azokat.

VGA lootbox

Az eladó konkretizálta a számokat is a leírásban. 2% esélyük volt a vásárlóknak arra, hogy egy aktuális generációs kártyával bővüljön a gépük, de az előző két generáció is csak 4% és 8% értékeket tudott virítani. 16% volt az esély a GeForce 9 és RX300-es kártyákra, a maradék 70% pedig gyakorlatilag bármilyen hulladék lehetett.

Remélhetőleg nem terjed el a fenti módszer, hiszen több ponton is szembe megy az Amazon és más online áruházak irányelveivel. A szerencsejáték is tiltott, illetve az sem túl vevőbarát, hogy a dobozban kapott kártyákat nem küldheti vissza a vásárló az eladó részére.

Forrás: videocardz

50 ezer alatt sem álom az új VGA? – Íme a videókártya, ami megmenti a budget gamereket

https://leet.hu/samsung/

×