Ezúttal nem csak a videókártyák árcédulája lehet majd brutális.

Sokan abban reménykedtek, hogy 2022 kicsit enyhítheti majd a jelenleg brutálisra emelkedett hardverárakat. Nos, úgy tűnik, hogy ezek hiú remények voltak csak, egyre aggasztóbb hírek érkeznek a különböző chipgyártók háza tájáról. Ráadásul ezek nem csak egy konkrét szegmenst érinthetnek, hanem gyakorlatilag minden technológiai eszköz ára jelentősen drágulhat.

Az iparági pletykák alapján a 20%-os árnövekedés sem elképzelhetetlen!

Inter – Meteor Lake

A DigiTimes jelentése meglehetősen borúlátó az elkövetkezendő hónapokkal kapcsolatban. A szállítási és gyártási árak továbbra is az egekben vannak, így a három nagy gyártó (AMD, NVIDA, Intel) kénytelen lesz emelni a chipek árán. A TSMC gyára máris emelt árakkal dolgozik a 7 és 5 nanométeres gyártósorain, ahol például az AMD Ryzen 7000-es processzorok, illetve az NVIDIA RTX 4000-es és Intel Alchemist szériás videókártyák is készülnek.

Nem szabad elfeledkeznünk artról sem, hogy több Snapdragon SoC és az Apple saját chipjei is szintén a TSMC gyártósorairól gurulnak le, így könnyen lehet, hogy a mobiltelefon, tablet és egyéb okoseszközök árain is meglátszódik majd az áremelkedés. 2022 végére valamennyire javulhat majd a fenti hardverek elérhetősége, ám egyelőre nem nagyon látni a fényt az alagút végén.

https://leet.hu/samsung/

×