A Tencent vállalat a kormány szabályozása nyomán a holdújévi vakáció idejére is elvágja a kiskorúakat a videojátéktól. Más tevékenységre biztatja őket.

A kínai Tencent, a világ egyik legnagyobb videojáték cége nemrég a kormány döntése nyomán külön szabályt vezetett be a 18 év alatti gamerek számára. Korábban a kormány azt a döntést hozta, hogy az országban a 18 éven alattiak csak pénteken, szombaton és vasárnap (valamint ünnepnapokon) játszhatnak videojátékokkal este 8 és 9 óra között. Tehát igen, hetente csupán maximum 3 órát. Közben Kínában közeledik a holdújév ünnepe, amikor a gyerekek szünetre mennek, sok ünnepnap várható, ami miatt megnövekedhet a játszott órák száma. Ezt megakadályozandó a Tencent új szabályt hozott. Létrejött egy naptár, amiből kiderül, melyik napokon játszhatnak egy órát a gyerekek január 17 és február 15 között.

Összesen 14 órát játszhatnak a holdújév alatt a kiskorúak.

A bekarikázott napokon lehet 1 órát játszani. Forrás: Weibo

Ennek a célja persze az, hogy a fiatalok ne váljanak játékfüggővé. A Tencent 14 órás szabálya most a legfelkapottabb téma a kínai közösségi oldalon, a Weibón. Az új irányelvek akkor kerültek napvilágra, amikor a Tencent Games közzétette a fenti naptárat a WeChat oldalán. Közben egy tanácsot is adtak:

Amikor nem tudnak játszani, a tanulók többet olvashatnak, többet gyakorolhatnak és közel kerülhetnek a természethez. Játssz kevesebbet a téli szünetben, és jövőre te leszel a legjobb iskolakezdéskor” – írta a Tencent.

Egyes szakértők attól tartanak, hogy ez a játékipar növekedésének lelassulásához vezethet az országban. Ami azt illeti, 2021-ben az ágazat az elmúlt három év legkisebb bevételét érte el. Csak remélni lehet, hogy ezek az intézkedések nem ütnek vissza egy olyan országban, amely körülbelül 720 milliós gamer közösséggel büszkélkedhet.

Ezt láttad már?

A PUBG alkotója bolygóméretű világokat épít, ahová játékosok ezreit várja

 

https://leet.hu/akcioeso/

×