Következő fokozatba kapcsolt a RICOCHET.

A Warzone december elején új anti-cheatet kapott a kernel szinten működő RICOCHET személyében. A jelenlegi tapasztalatok alapján segített valamennyit a csalóhelyzeten, de továbbra is kénytelenek a fejlesztők újabb eszközökkel védeni a legálisan játszó felhasználóikat. A Warzone csalók egy része úgy hiszi, hogy a napokban új funkcióval gyarapodott a RICOCHET.

Kevesebbet sebeznek a gyanús játékosok lövedékei?

A fenti üzenet jelent meg az egyik csaló Discord szerveren. Röviden összefoglalva, a cheatfejlesztők állítása alapján az Activision a gyanús profilokat megjelöli és ezután a potenciális csalók lövedékei kevesebbet sebeznek. A tesztjeik alapján nem csak valós cheatereknél merülhet fel a fenti jelenség, hanem teljesen legálisan játszó Warzone felhasználóknál is. Ezt teljesen szerver oldalon figyeli a játék, így nem lehet kicselezni, maximum a csaló program finomhangolásával, viszont így kevésbé tuti a siker.

Papíron jól hangzik a fenti intézkedés, hiszen hamar borsot törtek a nem túl etikus módszereket választó játékosok orra alá. Felmerül ilyenkor a veszély, hogy ártatlan felhasználókat is megjelöl a rendszer, reméljük az Activision kellő óvatossággal állította be a védelem érzékenységét. Nem túl sok jó sülne ki abból, ha a jó játékosokat ilyen módon szivatná meg a Raven Software.

https://leet.hu/akcioeso/

×