A Telenor február közepétől szerződésmódosítás nélkül, az inflációval arányosan elemheti meg a szolgáltatásainak árát – már a meglévő ügyfeleknél is, méghozzá szerződésmódosítás nélkül.

A Telenor Magyarország a jövőben minden ügyfelére vonatkozóan, egyszeri éves díjkorrekció formájában érvényesíthesse a fogyasztói árindex aktuális változásait, méghozzá úgy, hogy az a cég szerint nem számítana az előfizetői szerződés egyoldalú módosításának – írta meg elsőként a HWSW a vállalat február 21-től érvényes szerződési feltételei alapján.

Mindez azt jelenti, hogy a Telenor úgy emelhet, vagy csökkenthet árat bizonyos szolgáltatásain, hogy az előfizetők nem élhetnek jogkövetkezmények nélküli felmondással sem. A HWSW szerint persze elméletben ez a fajta díjmódosítás az árak csökkentésére is érvényes, sokkal valószínűbb, hogy a telekommunikációs szolgáltató az idén nyárra jósolt elszabaduló infláció miatt él a lehetőséggel, vagyis minden valószínűség szerint növelni készül az árakon.

A portál arra is felhívta a figyelmet, hogy a Telenor az új szerződési feltételeiben kiköti, hogy a fogyasztói árindex alapján történő díjkorrekció nem tekinthető egyoldalú szerződésmódosításnak, így nem keletkezne jogkövetkezmények nélküli felmondási ok az előfizető részére.

Csakhogy a hatályos jogi szabályok az egyoldalú szerződésmódosítás mellett csak az előfizetői szerződés kétoldalú, közös megegyezésen keresztül történő módosítását teszi lehetővé, ami azt jelenti, hogy a Telenor csak akkor korrigálhatná a díjait, ha az előfizető azt tevőleges magatartással elfogadta.

Ez viszont semmiképp sem lehet az előfizetői szerződés teljesítéséhez kapcsolódó alapvető előfizetői jog gyakorlása, a kötelezettség teljesítése, a szolgáltatás további igénybevétele, illetve a szolgáltatás ellenértékének megfizetése. A HWSW szerint, ha az előfizető kétoldalú szerződésmódosítási ajánlat során nem nyilatkozik, akkor a módosítást alapértelmezetten nem fogadta el, az nem léphet életbe.

A világ legnagyobb hacker-bandája megszűnt létezni – Elkapták a REvil összes tagját

 

https://leet.hu/akcioeso/

×