A Humble Games egyelőre még nem szeretne egy az egyben rivalizálni a legnagyobb platformokkal, de ami késik, az nem műlik.

Az Epic Games Store és a Steam nem egészen több mint két hét múlva egy újabb vetélytársat üdvözölhetnek a PC-s platform fedélzetén, a Humble Games ugyanis váratlanul bejelentette, hogy elindítja a hozzájuk hasonlatos saját launcherét, illetve megváltoztatja a Humble Choise előfizetési modelljét.

A Choise előfizetés ezidáig úgy működött, hogy havonta választhattunk egy Humble szakértői által összeállított kollekció különböző felosztásai, vagyis csomagjai között, melyek egyre magasabb összegért azzal azonosan több játékot is tartalmaztak.

Ez február 1-től teljesen megváltozik, és mostantól egyetlen, 12 dolláros (kb. 3700 forintos) csomagra korlátozzák az összes kiválasztott játékot, vagyis többé nem lehet szelektálni. 

A Humble szerint a játékok mennyisége a Choise kínálatában havonta változhat, de ezeket mindig úgy próbálják összeállítani, hogy ár-érték arányban kifejezetten megérje befizetni rá. Az előfizetést bármikor le lehet majd mondani, és akármikor folytatni is lesz lehetőség, az így megkapott játékok pedig – a külsős kulcsok révén – örökre megmaradnak. A jelenlegi Choise-tagok automatikusan átállnak az új rendszerre, és 20%-os kedvezményt kapnak minden Humble Store játékra addig, amíg meg nem szüntetik az előfizetést.

Emellett lesz egy teljesen új modell is, egy amolyan Game Pass-féle játékkönyvtár, az indie játékokkal teli Humble Games Collection, ami egyre bővülő játékkínálathoz enged hozzáférni. Értelemszerűen erre csak addig van lehetőségünk, míg Choise-előfizetők vagyunk. A Humble Game Collection viszont csak és kizárólag PC-n, a Humble Games saját launcherén keresztül lesz elérhető.

A Humble Games természetesen az adományozással sem hagy fel, a havi Choise előfizetésekből származó bevétel 5%-át karitatív szervezeteknek ajánlják fel. A platform 2010-es fennállása óta már több mint 200 millió dollárt fordítottak jótékonykodásra.

Szétszívatja az Epic az Apple-t: Visszatért iOS-re a Fortnite, teljesen megkerülve az App Store-t

https://leet.hu/akcioeso/

×