Rossz hírek érkeztek az óriáscég háza tájáról.

Az NVIDIA a CES 2022 keretein belül leplezte le a január végén érkező RTX kártyákat. Gyakorlatilag új keretet adtak a szériának, hiszen egyszerre mutatták be a legerősebb és leggyengébb 3000-es szériás egységeket. A 3050-et sokan várják, ám a 3090 Ti megjelenését rengetegen öngólnak tartják, hiszen a nem olyan távoli jövőben már érkezhetnek az RTX 4000-es kártyák és addig az előd is bőven kihúzta volna, főleg a jelenlegi árak mellett.

Úgy tűnik komoly bajok vannak, leállították a bestia gyártását!

A 3090 Ti feltételezett doboza

A Videocardz több forrása is azt állítja, hogy a pletykák igazak. Több szinten is gond van a 3090 Ti-jal, hardverszinten sem tökéletes a VGA, de a BIOS-szal sincs minden rendben. Nagy eséllyel a 3090 PCB-je nem bírja a több CUDA magnak és a gyorsabb memóriasávszélességnek köszönhető 100 wattos TDP emelkedést (350W -> 450W). A BIOS hibát könnyebb lenne orvosolni, hiszen azt akár driver szinten is tudja frissíteni az NVIDIA.

Szerencsére ez a helyzet sokkal kevesebb felhasználót érint, mintha az RTX 3050-nél merülnének fel problémák. Ott ilyenektől nem kell félnünk, hiszen a 3060 félig-meddig hibás, de már régóta bejáratott chipjeit kapja meg a kártya.

https://leet.hu/samsung/

×