A cég következő évekre szóló terveiből kiderül, nagy dobásra készülnek a 2024-es évben. Az elemzők szerint ekkora növekedést csakis a GTA 6 hozhatna.

Hónapok, sőt lassan már évek óta megy a találgatás, hogy mikor szánja már végre rá magát a Take-Two a GTA 6 elkészítésére. A rajongók csak várnak, az elemzők és belsősök figyelnek, és persze minden egyes apró nyomot komoly jelnek vélnek.

Most azonban úgy tűnik, végre hivatalos forrásból is érkezett egy nyom, ami a GTA 6 megjelenésére utalhat.

Ez a nyom pedig nem más, mint a Take-Two következő üzleti évekre vonatkozó terve a bevételek kapcsán. Egy ekkora cég, rengeteg befektetővel a háta mögött, szinte mindig évekkel előre tervez, hogy a pénzemberek nyugodtan üljenek a részvényeik felett. Ha a cég képes sikeres víziókat felvonultatni, akkor joggal remélik a befektetők, hogy a részvények ára magas marad, a bevételek tovább nőnek. A Take-Two 2022-ben éppen a héten tartotta következő évekről szóló prezentációját, melyben vázolták a tulajdonosoknak, milyen bevételekkel számolnak a következő években.

 

A gaming piac normál növekedését meghaladó, 2024-re jósolt 14%-os növekedésre azonban mindenki felkapta a fejét, hiszen a cég most is rengeteg pénzt szállít. 14%-os növekedés csakis valami nagyon ütős címmel érkezhet meg a kasszákba, a szakértők innentől tehát biztosra veszik, hogy ez lesz a GTA 6 megjelenésének éve. Akik most csak legyintenek, nyugodtan letehetik a kezüket, az Axios nevű elemző oldal ugyanis egy ugyanilyen nyomból jósolta meg anno hónapra pontosan a GTA V megjelenését…

Konkrét számokban ez a 14% összesen 9 milliárd dollárt jelent, vagyis a cég becslése szerint a 2023-as bevételekhez képest 2787 milliárd forinttal többet fognak szakítani 2024-ben.

 

Kicsit tehát odébb van az a megjelenés, mint egyes korábbi pletykák sejtették, de ez most legalább egy kézzel fogható, Take-Two elemzésből származó adat. Ugyanolyan adat, ami egyszer már lebuktatta a GTA V-öt, most itt lehet a következő precedens.

Ezt olvastad már?

×