Szétszívatja az Epic az Apple-t: Visszatért iOS-re a Fortnite, teljesen megkerülve az App Store-t

Na most szívhatja csak igazán a fogát az Apple és a Google, az Epic Games ugyanis megtalálta a tökéletes módját annak, hogyan hozza vissza a Fortnite-ot őket teljesen megkerülve iOS-re és Androidra.

0
 

Na most szívhatja csak igazán a fogát az Apple és a Google, az Epic Games ugyanis megtalálta a tökéletes módját annak, hogyan hozza vissza a Fortnite-ot őket teljesen megkerülve iOS-re és Androidra.

Ugyan az Epic Games és az Apple véres csörtéje hellyel-közzel már véget ért, a harc legnagyobb győztesének valójában az Epicet lehet megtenni.

Egészen pontosan azért, mert akkora borsot szórt az almás vállalat orra alá, amekkorát soha senki nem volt képes, és ami miatt a vállalat komplett üzleti stratégiáját át kell szerveznie a külsős fizetési lehetőségek engedélyezése nyomán. A Fortnite persze így is tiltólistás maradt az Apple-nél, de már messziről lehetett sejteni, hogy ez csak ideig-óráig lesz így, és az Epic ki fog találni valamit, amivel visszatérhet az egyik legnagyobb mobilos platformra.

Ez pedig most megtörtént, az egészben pedig az a legkomikusabb, hogy az Apple nem tehet ez ellen jóformán semmit.

A Fortnite ugyanis az App Store totális megkerülésével „kerülhet hamarosan vissza”, méghozzá az NVIDIA hathatós segítségével. A két vállalat bejelentette, hogy szövetségre lépnek, és a Fortnite egy zárt bétaverzióban csatlakozik a GeForce Now játékstreaming kifejezetten mobilokra optimalizált kínálatához, kiemelve, hogy így elérhető lesz a játék iOS-.en illetve Androidon is.

Az így visszatérő Fortnite-ot tehát még csak le sem kell tölteni, elég az iPhone és az Android készülék böngészőjét megnyitni, belépni a GFNow profilunkba és kezdődhet is a móka – legalábbis akkor, ha előzetesen beregisztráltunk a bétára. A legjobb pedig, hogy az így játszott Fortnite még a korábbi érintéses irányítást is megkapja, de kompatibilis lesz a kontrollerekkel is.

Sokan persze most foghatják a fejüket, hogy „de hát nem is a telefonon fut, jó internet nélkül semmit sem ér”, és részben igazuk is van. De csak részben, mivel a Fortnite futtatásához egyébként is kell a jó internetkapcsolat, illetve az NVIDIA szolgáltatása is van már olyan stabil, hogy még a késleltetés sem fog semmilyen problémát, fennakadást okozni. Arról már nem is beszélve, hogy így nem mobilos, hanem PC-s grafikával lehet pörgetni a meccseket.

A bétára bárki jelentkezhet, akinek van Now-os fiókja, és nem előfeltétel az előfizetés, igaz, az bizonyos előnyökkel fog járni. Ilyen az időlimit, az ingyenes profillal ugyanis egyhuzamban csak 1 órát lehet játszani, ha pedig sokan várakoznak a szerverekre, akkor nekik sorban állás van – ezek alól viszont az előfizetők teljesen mentesülnek. A bétára folyamatosan válogatják a résztvevőket, vagyis nem jár automatikusan mindenkinek a beugró, de szinte biztosan mindenki sorra fog kerülni az élesítés előtt, amire remélhetőleg nem kell már sokat várni.

via – NVIDIA

ÚRLYÉZUS! – A komplett Hitman trilógia bekerül a Game Pass-ba [napokon belül]

 

https://leet.hu/akcioeso/

×