A hét elején a PUBG: Battlegrounds ingyenesen játszható lett – de nem mindenki örül neki.

A 2017-ben megjelent PUBG: Battlegrounds az egyik legnépszerűbb battle royale volt a piacon. Végül persze háttérbe szorították az olyan nagyobb, ingyenes battle royale-ok, mint az Apex Legends, a Fortnite és a Call Of Duty: Warzone.

A PUBG Corporation ragaszkodott ahhoz, hogy a játékának free-to-play modellre való áttérése nem közvetlen válasz a konkurenciára. Bár úgy tűnik, hogy mostanra meg kellett hozni a lépést.

„A játékunk nagyszerű helyen van nyolc pályával, egy elkötelezett közösséggel és a mély fegyvermechanikánkkal, így ez a természetes következő lépés, és egy nagyszerű módja annak, hogy több játékost vezessünk be az univerzumunkba” – mondta a játék kreatív igazgatója, Dave Curd a GamesRadarnak.

„Tudom, hogy sokan vannak, akiket érdekel a PUBG: Battlegrounds, de különböző okokból még nem jutottak el odáig, hogy játszanak vele – most itt a tökéletes pillanat, hogy elkezdjék”.

Január 12-én, a PUBG: Battlegrounds hivatalos ingyenessé válásának napján 24 óra alatt több mint 5000 negatív kritika érkezett a Steamen. Az olyan kommentek, mint „free 2 play = cheat 2 play” és „visszakaphatom a pénzem?” mostanában gyakoriak.

Érdemes megjegyezni, hogy a PUBG Corporation valójában nem feledkezett meg azokról a játékosokról, akik annak idején megvásárolták a játékot. A már meglévő játékosok hozzájuthatnak a Special Commemorative Packhoz, amely állandó hozzáférést biztosít egy rakás különleges bónuszhoz, például egy exkluzív rangsorolt módhoz, egyéni meccsek létrehozásának lehetőségéhez és egy maréknyi kozmetikumhoz.

Ha te is ki szeretnéd próbálni, akkor ITT találod a Steam linket.

Mit gondolsz, valóban érdekes döntés a játék ingyenessé tétele, vagy egy szükséges lépés volt?

Több év múlva érkezik csak a GTA 6? Árulkodó Take-Two jelentést találtak

https://leet.hu/akcioeso/forrás: GamingBible, Steam

×