Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó – egyeseknek ezen még dolgozniuk kell.

Elon Musk még 2019. novemberében, igen komikus körülmények között mutatta be a Cybertruckot, ami a betörhetetlen, de aztán csak-csak betöredező ablaka mellett is egy egészen izgalmas elektromos pick-upnak ígérkezett.

A Tesla első embere akkor még azt ígérte, hogy a gyártások 2021-ben meg fognak kezdődni, és fokozatosan fogják szállítani, de abban az évben – a globális chiphiányra hivatkozva – elhalasztották. Ezután Musk azt ígérte, hogy 2022-ben már biztosan körbe „cybertruckozhatjuk” majd a világot, az újabb esztendőbe lépve azonban nagyon úgy tűnik, hogy erre idén sem kerülhet majd sor.

Hivatalos bejelentés, ahogy cáfolat sem, még nem érkezett, de a Reuters a vállalathoz közel álló forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy a Cybertruck ismét kihagy egy évet, és legjobb esetben csak 2023-ban gördülhet le a gyártósorról. Nagyjából ezt támasztja alá, hogy időközben a Tesla oldaláról hirtelen eltűnt az autó megjelenési dátuma.

A forrás szerint Musk azért döntött az újabb halasztás mellett, mert időközben a Ford beelőzte a Teslát az elektromos SUV-k piacán.  Emiatt pedig néhány tulajdonságot és funkciót megváltoztatnak a Cybertruckban, hogy a megjelenésére a lehető legjobb jármű legyen a kategóriájában.

A csúszás ezúttal nem egy teljes évet, hanem néhány hónapot jelent, vagyis 2023. első pénzügyi negyedévének végén elvileg már tényleg gyártásba kerülhet – legalábbis akkor, ha ezúttal nem jön közbe semmi.

Egy tini 25 Teslát tört fel a szobájából, amiket aztán kedve szerint tudott irányítani

×