Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk majd azoknak, akik a lehető legjobb iPhone 14 modellt akarják nyomkodni, egy pletyka szerint ugyanis az Apple jelentős áremelésre készül.

Sokan sokat panaszkodnak az Apple termékek árazására, mondván, hogy jelentősen drágábbak, mint amennyit valójában érnek. Azon persze kár volna egy percet is lamentálni, hogy ez mennyire jogos, avagy sem, mindenesetre az iPhone-készülékek a világ legkapósabb , legnépszerűbb mobiljai közé tartoznak.

Az iPhone 13-al a cuperinói cég valamelyest meglepte a közönséget, mégpedig hogy némely modell olcsóbban került a boltok polcaira, mint az egy évvel korábbi, ez azonban a 2022-ben debütáló iPhone 14 esetében már nem feltétlenül lesz így. Sőt, egyre többen pletykálják, hogy az Apple áremelést tervez, ami sem a chiphiány okozta nehézségek, sem pedig a pletykált új budget iPhone, az SE 3 miatt nem volna meglepő fordulat.

A LeaksApplePro nevű szivárogtató most konkrét számokat is mondott a drágulással kapcsolatban. A korábban már párszor meglepően jól értesültnek bizonyuló bennfentes szerint az alap iPhone 14 pontosan azon az áron érkezik, mint az egy évvel azelőtti készülék, vagyis 799 dollárt, (a forint árfolyamától függően) körülbelül 335-350.000 forintot kérhetnek majd érte.

Az iPhone 14 Max 899 dollárba fog kerülni, a Pro modell azonban már jelentősen leszakad, ami 200 dollárral lesz drágább, mint a sima Max. Vagyis az iPhone 14 Pro 1099 dollárért cserébe lesz kiváltható, míg a Pro Max 1199 dolláros árcédulát kaphat. Ez mindkét csúcsmodell esetében 100-100 dolláros drágulást jelent, ami a magyar vásárlóknál minden bizonnyal ennél is többet fog jelenteni.

A szivárogtató arra már nem tér ki, hogy ezek mely háttértárral rendelkező készülékre vonatkoznak, vagyis lehetnek modellen belüli variációk, amelyek még ennél is többe kerülnek majd. A TechRadar szerint a drágulás oka a gyártási nehézségek mellett az Apple csúcsmodelleket érintő szemléletváltása lehet, a vállalat ugyanis ezzel az emeléssel próbálja még jobban megkülönböztetni a prémium kategóriás telefonjait az alapmodellektől.

Ha viszont hihetünk a többi pletykának, akkor azok sem maradnak új iPhone nélkül, akik a legolcsóbb iPhone 14-ért sem csengetnének ki annyit, amennyit kérnek érte. Elméletileg az Apple hamarosan, talán a hetekben jelenti és mutatja be az iPhone SE 3-at, amivel az alsó-közép kategóriás piacot célozná meg.

Olyan brutál kamerával jöhet az iPhone 15 Pro, amilyet iPhone még nem látott

 

https://leet.hu/akcioeso/

×