A TikTokkal manapság már több pénzt lehet keresni, mint egy komplett világvállalat irányításával.

A Tiktok az elmúlt két évben őrületesen nagyot robbant, köszönhetően részben a koronavírus járványnak, illetve a fiatalok új platform iránti vágyának. A kínai illetőségű vállalat pedig nemcsak a világ egyik legnépszerűbb alkalmazása, hanem a világ egyik legjövedelmezőbb bevételi forrásává is vált.

A Forbes éves összesítéséből például kiderül, hogy a videós-zenés platform öt legnagyobb sztárja 200 százalékkal keresett több pénzt, mint 2020-ban, ami számszerűsítve összesen 55,5 millió dollárt jelentett. Ez az összeg természetesen nem kizárólag a TikTokról származik közvetlenül, legalábbis a mérések alapján a szponzori pénzek mintegy 30-50%-ot tesznek ki a teljes egészből – posztonként körülbelül 100-250.000 dolláros átlagáron.

A TikTok legnagyobb sztárja, a 17 éves Charli D’Amelio például 17,5 millió dollárt, 5,4 milliárd forintot keresett, amivel tulajdonképpen jobb fizetést kapott, mint néhány amerikai nagyvállalat vezetője.

A Wall Street Journal meg is jegyezett egy párat, így tudhatjuk, hogy a TikTok legnagyobb influenszere több pénzt keresett, mint az Exxon Mobil Corp. vezérigazgatója – Darren Woods, aki 15,6 millió dollárt, kb. 4,8 milliárd forintot kaszált 2020-ban, de nagyobbat szakított a Starbucks vezetőjénél – Kevin Johnsonnál is, akinek a juttatását 14,7 millió dollárban állapították meg, de még a McDonald’s elnökénél, Chris Kempczinskinél is jobb fizut kapott, a gyorsétteremlánc első embere ugyanis 10,8 millió dollárt, mintegy 3,3 milliárd forintot kapott jussául 2020-ban.

Charli D’Ameliót egyébként 133 millióan követik TikTokon, a platformon szerzett hírnevének köszönhetően viszont több más ágazatban is van már érdekeltsége. A Hollisterrel közösen például saját ruhamárkája is van, a Social Tourist, a Hulu streaming szolgáltatón a húgával közös minisorozaton túl még saját műsort is kapott, és akkor még az Invisalign, a Morphe, és a a Dunkin’ Donuts szponzorációiról nem beszéltünk még.

Apropó D’Amelio-család: nővére, Dixie a TikTok második legnagyobb sztárja, aki 57 millió követővel 10 millió dollárt keresett. Ketten együtt tulajdonképpen a TikTok leglegjei, akik összesen 27,5 millió dollárt, több mint 8,5 milliárd forintot hoztak a család konyhájára csak 2021-ben.

A korai magömlés ezzel az okoskütyüvel lesz teljesen a múlté

https://leet.hu/akcioeso/

×