Korábban megírtuk, hogy soha nem látott hacker-támadás irányult több sikeres FIFA player és trader felhasználó ellen. Az EA végre reagált.

Egy korábbi cikkünkben is megírtuk, hogy a valaha volt legnagyobb hacker-támadás vette kezdetét olyan FIFA játékosok és trader-ek ellen, akik igencsak sikereseknek számítanak a játékban (ide kattintva érhető el).

Forrás: Dexerto

A Mirror információi szerint az EA jelen pillanatban minden eszközzel azon van, hogy helyrehozza a hacker-támadás okozta problémát. Az okozott kárért elnézést kérnek, illetve biztonsági frissítések létrehozását tervezik. Tegnapelőtt kiadtak egy második közleményt a folyamatban lévő FIFA 22 hacker-botránnyal kapcsolatban, amelyben részletezik a biztonság javítása érdekében tett lépéseket. A Mirror Football információi alapján, a múlt héten beszámoltunk arról, hogyan törték fel néhány leghíresebb EA Sports FIFA 22 streamer és kereskedő fiókját az elmúlt hetekben, köztük Jamie Bateson (AKA Bateson87), NickRTFM, Trymacs, TisiSchubecH, FUT FG, FUT Donkey, JoaoSeleiro, narcoinsfc (Wael) és lNoahHDl fiókját is. A Mirror Football jelentése nyomán az EA 2022. január 7-én, pénteken megerősítette, hogy kivizsgálják a közelmúltbeli fiókfelvásárlásokat. A 2021. január 11-én, kedden kiadott kiegészítő frissítésben az EA elnézést kért, és arról is tájékoztatott, hogyan tettek lépéseket ennek megakadályozására a jövőben.

„Az elmúlt hetekben olyan jelentéseket kaptunk, amelyek szerint nagy horderejű játékosfiókokat akarnak átvenni. Első vizsgálatunk során megerősíthetjük, hogy számos fiókot feltörtek adathalász technikák révén.”

-közölte az EA a hivatalos honlapján.

„A fenyegetéseket és más „társadalmi tervezési” módszereket alkalmazva a rosszindulatú egyének kihasználhatták az emberi hibákat az ügyfélszolgálati csapatunkon belül, és megkerülték a kéttényezős hitelesítést, hogy hozzáférhessenek más játékosfiókokhoz. Jelenlegi becsléseink szerint kevesebb mint 50 fiókot vettek át ezzel a módszerrel. Jelenleg azon dolgozunk, hogy azonosítsuk a jogosult fióktulajdonosokat, hogy visszaállíthassák a hozzáférést fiókjukhoz és a benne lévő tartalomhoz, és az érintett játékosoknak válaszra kell számítaniuk csapatunktól rövidesen.”

„Vizsgálatunk folyamatban van, mivel alaposan megvizsgálunk minden gyanús e-mail-módosítási kérelmet és egy feltört fiókról szóló bejelentést. Mindig van egy emberi tényező a fiókbiztonsághoz, és tudjuk, hogy jobban kell igyekeznünk. Ezen incidensek és vizsgálatunk eredményeként a következő lépéseket tettük az EA-fiókok adminisztratív és technikai biztosítékainak növelése érdekében: Minden EA-tanácsadó és egyén, aki segít az EA-fiókok kiszolgálásában, személyre szabott átképzésen és további csapatképzésen vesz részt, különös tekintettel a fiókbiztonsági gyakorlatokra és az adott esetben alkalmazott adathalász technikákra. További lépéseket vezetünk be a fiók tulajdonjogának ellenőrzési folyamatában, például kötelező vezetői jóváhagyást minden e-mail-módosítási kérelemhez. Frissítjük az ügyfélélményt biztosító szoftverünket, hogy jobban azonosítsuk a gyanús tevékenységeket, megjelöljük a veszélyeztetett fiókokat, és tovább korlátozzuk az emberi hibák lehetőségét a fiókfrissítési folyamat során.”

Úgy látszik, ezt most komolyan gondolják és egész konkrét lépésekkel igyekeznek korrigálni az eddig keletkezett problémákat. Talán most kiköszörülhetik a csorbát, talán még a korábbi feketepiaci botrány miatt is.

Ti mit gondoltok? Meddig fog még ez az őrület tartani?

 

Kiemelt kép: www.news.tvs-24.com

 

Ezt olvastad már?

Bellingham, Hernández és Marquinhos – Megérkezett a Team of the Week 17!

 

×