Nem nézték jó szemmel, hogy a tűzoltó sokat keresett a videojáték streameléssel, így komoly büntetést kapott.

A tűzoltás minden országban nehéz munka, amely tiszteletet érdemel. Egy távoli országban, Japánban ráadásul szigorú protokoll vonatkozik a tűzoltókra. Például csak 2018-ban engedték meg, hogy a Kimetsu városában lévő tűzoltóság dolgozói egyenruhában vegyenek egy kávét.

A Wakayama városi tűzoltóság egyik 33 éves tűzoltója rájött, hogy még az sem mindegy, hogy mit csinálnak szolgálaton kívül.

Tavaly októberben ugyanis névtelen tippet kapott a tűzoltóság, miszerint a tűzoltónak mellékállása van a YouTube-on, így nyomozás indult.

Kiderült, hogy 2020 decembere és 2021 októbere között a tűzoltó 314 videót tett közzé saját YouTube-csatornáján, köztük számos élő videojáték-streammel. Valószínűleg népszerű is volt, mert összesen kb. 2,27 millióan nézték meg a videókat. A YouTube bevételszerzési szabályzatának köszönhetően 1,15 millió jen (kb 3 millió forint) bevételre tett szert.

A tűzoltó elnézést kért, mondván, egyszerűen nem tudta, hogy ez sérti a tűzoltóság szabályzatát. Ennek ellenére megbüntették.

Havi fizetésének 10%-át elvették, ami körülbelül 40 000 jen (kb. 108 ezer forint) mínuszt jelent havonta.

 

Sokan persze megdöbbentek az eseten:

– Nagyon tehetséges srác.
– Nem igazán értem, mi volt a baj azzal, amit tett.
– Az egész szabály eléggé elavult.
– Valószínűleg jobban jár, ha főállású streamer lesz.

Te mit gondolsz? Megérdemelte a büntetést?

Ezt láttad már?

A statisztika nem hazudik – Ezek voltak 2021 legkelendőbb PS játékai

 

https://leet.hu/akcioeso/

×