Az aszteroida az elkövetkezendő 200 évben a napokban fog a legközelebb kerülni a bolygónkhoz.

Szerencsére a Ne nézz fel! című filmben látott veszély egyelőre nem fenyegeti az emberiséget, azért egy-két aszteroidával azért tisztes távolságból összepacsizik a bolygónk néha. Az egyik ilyen találkozás a következő héten, január 18-án lesz esedékes, amikor is egy igen méretes űrbéli szikladarab szántja fel a szomszédságot.

Szerencsére azért senki veteményesét nem veszélyezteti a 7482 (1994 PC1) nevű aszteroida, ami biztonságos távolságra, hozzávetőlegesen öt holdtávolságnyira lesz majd tőlünk, amikor az elkövetkezendő 200 évben a legközelebbi távolságot mérhetjük közte és a Föld között.

Méreteiben viszont mondhatni közepecske példányról van szó, hiszen körülbelül 1 kilométer hosszú, ami ugyan komoly károkat tudna okozni, ha becsapódna, tömeges kihalással azonban biztosan nem járna. Ami a sebességét illeti, elég sok eséllyel nevezhetne a Forma 1-be, ugyanis a NASA szakemberei 20 km/s-ben állapították meg a csúcssebességét.

Mondanám, hogy tekintsünk majd január 18-án este 11 óra környékén az egekbe, de sanszos, hogy nem sokat látnánk a 7482 (1994 PC1)-ből, viszont a NASA speciális oldalán virtuálisan követhetjük az aszteroida Föld közeli útját.

 via – Space.com, NASA

Ez már a végjáték: Hamarosan nem találsz már CD-t és DVD-t a Tesco-ban

 

https://leet.hu/akcioeso/

×