Miért vált Sona kitaszítottá, és mit tehet a Riot Games, hogy megmentse a húrok virtuózát?

A 10. szezon elején a League of Legends támogató bajnoka, Sona hírhedt volt arról, hogy a top lane-en játszották. Több profi játékos, mint például a 100 Thieves Chan-Ho „Ssumday” Kim és a G2 Esports Martin „Wunder” Hansen AP Sona top lane-ját választotta. Magasabb volt a nyerési aránya, mint Sorakának, ami akkoriban 56,63% volt, ez annak, volt köszönhető, mert az AP Sona képes volt meglepően nagy sebzést osztani, gyógyítani magát és visszafutni a lane-re.

Sona túl erős bajnokká vált, és rászorult a nerfre. A Riot Games azonban sikertelenül dolgozta át Sonát, aminek következtében alulmaradt a játékban.

A support kapott néhány buffot és nerfet az elmúlt két évben, ami végül játszhatatlan bajnokká tette őt. A Riot megpróbálta kiegyensúlyozni őt a képességstatisztikák csökkentésével vagy növelésével, valamint a mechanikájának megváltoztatásával, de Sona továbbra is szenved a játékban. Az igazi probléma az, hogy Sona bajnok dizájnja sosem volt teljesen kész arra, hogy játszható legyen.

A Sona játékosok a Reddit-en kifejezték, hogy ő egy hibás bajnok volt a kezdetektől fogva.

u/chipndip1 írt egy elemzést Sona-ról, és azt írja: „Sona már akkor szenvedett, amikor csatlakoztam a LoL-hoz az 5. szezonban. A Riot nem volt hajlandó elkötelezni magát az alapvető dizájnproblémái kijavítása mellett, és a játékosbázis nem volt hajlandó elengedni a problémásabb kit elemeit, hogy a Riot kényelmesen érezhesse magát a problémák kijavításában.”.

Sona problémája a passzívjában rejlik. A passzívja, a Power Chord, három képessége használata után egy megerősített auto-attackot biztosít neki. A passzívjával együtt Sona azon kevés bajnokok egyike, aki képes használni egy képességet és azonnal bust damage mágussá válik. A 10. évadban az AP top lane Sona olyan erős lett, hogy képes volt egy ellenséges bajnokot egyhitelni Q és a felhatalmazott auto-attack segítségével – ezért természetesen csúnya nerfeket kapott.

Egy másik probléma Sona kitjében az Accelerando, és az ability haste. Sona az ability haste tárgyakkal képes spamelni a képességeit, így top lanerként is túl erős lehet.

Az AP Sona kiépítése a top lane-ben nem könnyű feladat, sok ügyességet és gyakorlást igényelt. Azoknak a játékosoknak, akik képesek voltak ezt végrehajtani egy OP bajnokot kaptak, akinek nem volt ellenszere. Bár ez nagyszerű a csapat számára, a többi játékos számára nem élvezetes, és könnyen toxikussá válhat.

Mi a helyzet Sona supportal?

Sona mint support most nem kifizetődő. Egy teljes support build tisztességes gyógyítást és pajzsot ad a csapattársainak, de Sona a csapat „legsquishibb” bajnoka marad, aki képtelen bármilyen sebzést osztani. A játékok megnyerése Sona-ként nem vált kielégítővé azok számára, akik teljes supportot építenek rá – Sona-ként CC-t kapni egy csapatharcban a biztos halált jelenti.

Ahhoz, hogy a Riot újra élvezetes bajnokká tegye Sonát, át kell dolgozniuk a kit elemeit és a karaktertervezést. Érthető, hogy ez a változás miért nem történt még meg, és talán soha nem is fog megtörténni. Sona már majdnem 12 éve van a játékban, és a karakterének mostani megváltoztatása sok játékost feldühíthet.

Hacsak nem változtatnak a passzíváján és az általános dizájnján, Sona a jövőben nem fog tudni lépést tartani a többi bajnokkal.

Úgy látszik nem csak Sonával van baj.

Bántalmazás, munkahelyi zaklatás – A Riot és a TSM vizsgálatot folytat Reginald ellen

https://leet.hu/samsung/

×