Életmód

Ha a hülyeség fájna, a hollandiából kriptovalutával drogot rendelő srác már ordítana

Ha a hülyeség fájna, akkor az a kiskunmajsai srác, aki hollandiából rendelgetett magának kábítószert már egészen biztosan fájdalmasan ordítana kínjában. Az informatikusként dolgozó fiatal kriptovalutával rendezte a rendeléseit, vagyis azt feltételezhetnénk, hogy odafigyelt az anonimitásra, a valóság azonban egészen komikus meglepetéseket tartogatott.

A Magyar Ügyészség közleménye szerint férfi 2020. vége és 2021. márciusa között több csomagnyi drogot rendelt magának egy illegálisan működő holland webshopról. Igen ám, csakhogy címzettnek a saját valódi nevét adta meg, szállítási címnek pedig a munkahelyét – legalábbis először.

A pakk meg is érkezett, ahogy kell, de mivel a postai dolgozók is ezen a világon élnek, kissé gyanús lett számukra a 10 kicsi dínót ábrázoló tabletta. A csomagot odébb is rakták, majd lefoglalták, ami azt jelenti, hogy végül sosem érhetett el a vevőhöz. A srác azonban felszívta magát, és elkezdett panaszkodni a weboldalon, ami aztán egy újabb kábítószer-csomagot adott fel neki. Az agilis postai alkalmazottaknak azonban valamiért ismét gyanús lett a furcsa port tartalmazó csomag, így ezt is lefoglalták.

Ezután olyan mérges lett hősünk, hogy panaszáradatok közepette jól bedühödve megint rendelt párat ugyanerről a webshopról, amiket aztán már a saját lakcímére kért. A csomagok természetesen egyetlen esetben sem érkeztek meg hozzá, ellenben a rendőrséggel.

A történet vége így hát az lett, hogy a Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt a kiskunmajsai informatikus ellen, akit jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettével vádolnak. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a lefoglalt drogokat el kell kobozni.

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ezekkel az ajándékokkal érkezik a Warzone Ranked – Megéri a grind?

2024.02.05. - Sokan sejtették, hogy a Warzone Ranked módja elstartolhat majd valamikor a Season 2…

10 perc telt el azóta...

Hatalmasat szólhat a Fortnite idei első nagyobb kollaborációja

2024.02.05. - Az Epic Games folytatja azt, amit évekkel ezelőtt a Fortnite világán belül elkezdett.…

40 perc telt el azóta...

Figyelj oda, teljesen INGYEN játszhatod ezt a 7 bizarr és élvezetes játékot

Gábor János 2024.02.05. - Eszement címek ingyenes napjait tartják a legnagyobb videojáték webáruházak - anélkül,…

1 óra telt el azóta...

Varázsütésre olcsóbb lett a Hogwarts Legacy PC-re, de sietned kell!

2024.02.05. - Nagyon, nagyon meglepődtem, hogy milyen jó szórakozás volt számomra tavaly két ünnep között…

2 óra telt el azóta...

Így kapcsold be a Windows Éjszakai fényt – Szemkímélés pár kattintással

2024.02.05. - Manapság sajnos elkerülhetetlen, hogy az ember ne kerüljön valamilyen mesterséges megjelenítő elé. Különösen…

2 óra telt el azóta...

Nem csak te, a játékfejlesztők is unják már a mikrotranzakciókat

2024.02.05. - Sajnos vagy nem sajnos, olyan világot élünk, amikor videojátékot kiadni igazán jó üzlet…

3 óra telt el azóta...