Még néhány órára visszatérhetünk a régi Halo-játékok online harcmezejére, melyektől könnyek közepette búcsúzunk – még ha nem is tűnnek el nyomtalanul.

Holnap, pontosabban január 13-án álljunk majd meg egy pillanatra, nézzünk fel az égre, és egy perc néma csenddel adózzunk a csodálatos Xbox 360-on eltöltött megannyi Halós emlék előtt.

Ezen a napon ugyanis végérvényesen leáll az összes Halo-játék szervere, ami azt jelenti, hogy a Microsoft egyik – és eddigi legsikeresebb – konzolgenerációján nem fogunk több online meccset indítani mások ellen. Néhány alapvető funkció pár játékban megmarad, de a 343I csapata ezt még nem teljesen részletezte – azt tavalyról tudjuk, hogy a Halo Wars és a Spartan Assault matchmakingje még marad.

A leállás viszont nemcsak a régi masinák tulajdonosait érinti.

Mivel a visszafele kompatibilitással a régi 360-as Halo-lemezek birtokában játszhatunk a játékokkal az újabb gépeken is, fontos leszögezni, hogy a szerverek lekapcsolása ezeket a verziókat is érintik. Ha valaki korlátok nélkül akar fejest ugrani a régi Halok multiplayer módjába, akkor azt mostantól csak a Master Chief Collection keretében teheti meg. A játékok kampányát természetesen nem érinti a változás, azokat továbbra is lehet nyúzni majdnem az összes Xboxon.

A leállás utolsó napjaiban pedig a rajongók vissza-visszatérnek elbúcsúzni, sőt, néhányan egymást segítve próbálják megszerezni az utolsó, még hiányzó Achievementeket, melyeket a régi kiadásokkal január 13. után többé már sosem érhetnek el.

Fordulat? – Nagyon durván fogynak az Xbox Series konzolok, közel úgy, mint a PS5

 

https://leet.hu/akcioeso/

×