A TSM vezérigazgatóját és alapítóját, Andy „Reginald” Dinh-t több korábbi alkalmazottja munkahelyi zaklatással és visszaéléssel vádolta meg.

A Wired riportjából kiderül, hogy január 11-én Dinh ellen maga a TSM és a Riot Games is vizsgálatot indított munkahelyi zaklatás és bántalmazás vádja miatt. A Riot a Wirednek küldött e-mailben megerősítette, hogy „megbízta az O’Melveny & Myers LLP ügyvédi irodát, hogy független vizsgálatot folytasson a Dinh elleni visszaélésekkel kapcsolatos állítások ügyében”.

A Wired jelentésében az alkalmazottak nyilatkozatai szerint Dinh verbálisan bántalmazta az alkalmazottakat, „hülyének” és „értéktelennek” nevezte őket. Állítólag a munkatársak előtt kiabált a kollégákkal, hogy „példát mutasson” rajtuk, és munkaidő után is kapcsolatba lépett a dolgozókkal, hogy szidalmazza őket.

Állítólag Dinh olyan szinten szidalmazta a dolgozókat, hogy azok sírva fakadtak, és „legalább minden második héten” sírva fakadt egy-egy alkalmazott.

De nem csak a színfalak mögött dolgozó alkalmazottak voltak Dinh bántalmazásának áldozatai. Több példa is van arra, hogy profi játékosokkal veszekedett videón vagy Twitteren keresztül, a leghíresebb egy videofelvétel, amelyen az ex-TSM toplaner Marcus ‘Dyrus’ Hillt szidja egy Twitch-stream alatt.

 

Az ex-TSM AD Carry Yiliang ‘Doublelift’ Peng szintén felszólalt Reginald ellen, még 2021 novemberében amikor egy Twitch-stream-en keresztül egyszerűen csak egy „zsarnoknak nevezte”. Ez azután történt, hogy Dinh Twitteren vitába keveredett egy támogató játékossal, Philippe ‘Vulcan’ Laflamme-mal, arra célozva, hogy minimálbéres munkát végezne, ha nem az LCS-ben dolgozna.

Dinh-t 5000 dollárra (kb. 1.500.000 Ft) büntette a Riot „illetlen viselkedésért” a tweet miatt, Travis Gafford szerint.

Reginald reagál a vádakra

A vádakra reagálva Dinh a Wirednek elmondta: „rendkívül magas elvárásokat támaszok magammal szemben, és ugyanezeket a magas elvárásokat osztom meg mindenkivel, akivel együtt dolgozom. Zéró toleranciát tanúsítok az alulteljesítéssel szemben. Intenzív, szenvedélyes, céltudatos és könyörtelenül törekszem a győzelemre – ez a természetem. Rendkívül magasra teszem a lécet, és ha úgy érzem, hogy valaki nem teljesít, akkor ezt a visszajelzést egyenesen és nyersen megosztom vele.”

Majd folytatta: „a szókincsem időnként túl kemény és hatástalan volt”, és „tudom, hogy dolgoznom kell az előadásmódomon. Azon dolgozom, hogy javítsak azon, ahogyan a csapattal és a körülöttem lévőkkel kommunikálok. Támogatom a már folyamatban lévő független vizsgálatokat, és teljes mértékben együttműködöm velük, és örömmel fogadom el a nyomozók minden ajánlását”.

Mit gondoltok, mennyire elfogadható Reginald válasza?

Vissza supportolni! – A Riot kicsit átdolgozza Tahm Kenchet

https://leet.hu/akcioeso/

×