Tahm Kench átdolgozása egyenesen a top lane metába lökte őt, most a Riot azonban szeretne neki egy lökést adni a support felé néhány buffal megfűszerezve.

A League of Legends 12. szezonja felé haladva Tahm Kench az egyik legnépszerűbb top laner, a LoLalytics szerint 5,96%-os játékarányával, 52,04%-os győzelmi aránnyal rendelkezik. Emellett a játékok több mint 15%-ában bannolták, ezzel az egyik legmagasabb bannolási arányt tartja a játékban.

Megjelenésekor elsősorban support volt, de ez a felállás teljesen eltolódott a top lane felé. A top lane játékának aránya az összes játék 89,1%-a, szemben a support játékok mindössze 7,6%-ával.

A Riot átdolgozási szándékaival megpróbál egyensúlyt találni a kettő között, a fejlesztők a League of Legends 12.2-es patchjében ezen szerepek újbóli kiegyensúlyozásán dolgoznak.

Matt ‘Phroxzon’ Leung-Harrison megerősítette a változásokat: „Van néhány tervezett változtatásunk Tahm Kench számára, hogy jobbá tegyük őt a támogatásban” – mondta. „Ezek a változtatások az érvényesítés végső fázisában vannak.”

 

A River King mostantól 40%-os bónusz mozgási sebességet kap, miután felfal egy szövetségest, ahelyett, hogy lelassulna. A River King szövetségeseknek adott pajzsát is buffolták, megnövelt alapértékekkel és AP skálázással. Ezek a buffok segíthetnek Tahm Kenchet visszaváltoztatni a support gyökereihez.

Jövőbeli Tahm Kench buffok

Nyelvcsapás (Q)

  • Lassítás: 40% ⇒ 50%

Vastag bőr (E)

  • Elnyelhető sebzés: 45-65% ⇒ 15-55%, 45-65%-ra nő, ha 2 vagy több látható közeli ellenséges bajnok van.
  • Harcon kívüli gyógyulás: 30-100% 1-18. szinttől ⇒ 45-100% 1-18. szinttől.

Lakoma (R)

  • [FRISSÍTETT] Szövetséges bajnokok: Legfeljebb három másodpercig felfalják őket, és a kiköpés után legfeljebb 2,5 másodpercig pajzsot kapnak.
  • A szövetségesek választhatják a korai kilépést is. Tahm Kench e hatás alatt nem tud mozogni, de képes Mélység Merülést használni, majd a kiköpés után a szövetségesek 3 másodpercig 40%-os mozgási sebességet kapnak.
  • Szövetségesek pajzsa: 400/500/600 (+100% AP) ⇒ 500/700/900 (+150% AP).

Sokan úgy gondolják ez nem elég, hogy Tahm Kench visszatérjen a support gyökereihez, sőt sokat még megkérdőjelezték a többi változtatást is.

Mit gondolsz, valóban nem elég ahhoz, hogy support legyen?

OP vagy sem? – Íme minden, amit Zeri képességeiről tudni kell

https://leet.hu/akcioeso/borítókép: i0ki

×