Természetesen lett a dolognak következménye.

Amikor megjelent a Pokémon GO, sok furcsa hír keringett az interneten arról, hogy milyen veszélyei vannak a játéknak. Volt, aki az autó elé lépett, volt aki a munkahelyére nem ment be miatta. Úgy tűnik, hogy a gond nem múlt el teljesen, két rendőr ugyanis elvesztette az állását.

A Los Angeles-i Rendőrkapitányság két rendőrét nemrég kirúgták a Pokémon GO miatt.

A két rendőr ugyanis szolgálatban játszott, ám ezzel még nem is lett volna akkora gond. A probléma inkább az volt, hogy emiatt nem reagáltak egy folyamatban lévő rablás riasztására.

Ahogy arról az LA Times beszámolt, Louis Lozanot és Eric Mitchellt még 2017-ben rúgták ki, miután Pokémon GO-t játszottak ahelyett, hogy a Crenshaw bevásárlóközpontban elkövetett rablásra reagáltak volna.

A kaliforniai bírósági dokumentumok szerint a két rendőr az elmúlt néhány évet azzal töltötte, hogy megpróbálja megvétózni a döntést. Szerencsétlenségükre a kaliforniai bíróság múlt pénteken úgy döntött, hogy teljes mértékben indokolt volt a két tiszt elbocsátása.

Lozanót és Mitchellt az autós videorendszer buktatta le, amely rögzítette, hogy „szándékosan nem reagáltak a folyamatban lévő rablásra, mert inkább Pokémon játékot játszottak szolgálat közben„.

Kiderült, hogy a két rendőr Pokémon GO-t játszott, miközben a rablás zajlott. Egy ponton az is hallható volt a rádión, hogy az egyik rendőr szólt a másiknak, hogy egy Snorlax éppen megjelent.

Ezt láttad már?

A teljes Horizon: Forbidden West kiszivároghatott, és hamarosan felkerülhet a netre

 

https://leet.hu/akcioeso/

×