Nyom nélkül utazta át a fél világot a szállítmány.

Kétségtelen, hogy az elmúlt másfél évben nincs könnyű dolga azoknak, akik új videókártyát szeretnének vásárolni. A piac sajnos még mindig nem tért magához és több tényező is hátráltatja a dolgokat. Nem igazán csillapodik sem a chiphiány, sem a járványhelyzet, a különböző kisebb-nagyobb népszerűséggel rendelkező kriptovalutákról nem is beszélve.

Novemberben már mi is beszámoltunk arról, hogy az EVGA egyik San Francisco-ból induló kamionját nemes egyszerűséggel ellopták. A raktérben szinte a teljes EVGA termékpaletta ott volt, a 3060 kártyáktól kezdve egészen az RTX 3090 bestiáig. A cég már akkor jelezte, hogy az összes serial szám a kezükben van, így ha valahol előkerül egy-egy kártya, akkor azonnal tudomást szereznek arról.

Két hónap után a világ másik felén bukkant fel a szállítmány egy része!

Nem csak pár kártyáról beszélhetünk

A Videocardz a napokban talált rá a fentebb található Facebook bejegyzésekre. Ezek alapján egy nem is annyira kicsi vietnámi boltban bukkant fel a lopott kártyák egy jelentős része. Az eladó 1 hónap korlátozott garanciával, de az átlagnál jóval barátságosabb áron árulja az EVGA RTX 3000-es szériás VGA-kat. Jó kérdés, hogy hol lehet a többi videókártya és hogyan utazhatta át a fél világot nyomtalanul ilyen nagy mennyiségű elektronikai termék.

https://leet.hu/akcioeso/

×