Egy fejlesztőkhöz közel álló bennfentes azt állítja, hogy jobb lesz felkészülni a legendás STALKER folytatásának elhalasztására.

2022 annyival lesz sokkal, de sokkal jobb az előző esztendőnél, hogy jelentősen több, nagyobb volumenű játék fog megjelenni. Az év első fele pedig kifejezetten tömve van várós megjelenésekkel, ilyen például a PC-s God of War, a Horizon és a Dying Light második része, az Elden Ring, illetve sok-sok más mellett az áprilisban érkező a STALKER 2.

Ez utóbbi posztapokaliptikus kalandozás viszont könnyen lehet, hogy várat még magára, legalábbis egy ukrán szivárogtató szerint mindenképp, aki azt állítja, hogy a legendás sorozat folytatásának megjelenését a következő játékmenet bemutató alkalmával el fogják halasztani.

Az OLDboi nevű bennfentes szerint a játék az április 4-re kitűzött dátum helyett 2022 második felében, ősszel lesz csak játszható a STALKER 2. 

Ez természetesen egy elég rossz hír, hiszen az egyik legnagyobb címe a Game Pass idei első napos megjelenéses felhozatalának, ami ugyanakkor szerencsétlenség a PlayStation játékosok számára is, akik csak hónapokkal az Xboxos debütálás után vethették volna magukat a mutánsoktól hemzsegő Zónába. Így viszont PS-es megjelenésre is többet kell várni, mint amivel előzetesen kalkulálhattunk, ami ez esetben 2023-at is jelenthet.

A halasztás okairól a bennfentes nem beszélt, mindenesetre a GSC Game World csapatának így bőven lenne ideje befejezni a szükséges simításokat. Ahogyan konkrét dátumot sem tudott mondani, de ha ez tényleg igaz, akkor vélhetőleg egy közelgő Xbox-eseményen ezt is meg fogjuk tudni.

A teljes Horizon: Forbidden West kiszivároghatott, és hamarosan felkerülhet a netre

 

https://leet.hu/akcioeso/

×