Egyre többen választják a PC-t, mint játékos platformot, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a Steam sorra dönti meg a platformon tartózkodó játékosok számát.

Alig nyargaltunk át 2022-be, de a PC-s játékosok zsinórban két őrületes rekordot is döntöttek a Steamen. Történt ugyanis, hogy néhány nappal ezelőtt megdőlt a platform egyidejű játékosszáma, ami azért is volt egy beszédes adat, mert semmilyen konkrét eseménnyel nem lehetett magyarázni. Vagyis azt jelentette, hogy bizony a PC-s gaming nemhogy nem haldoklik, de sosem volt még ennél jobb formában.

Arra azonban talán senki sem számított, hogy egyhamar újabb rekord fog születni, így érhetett mindenkit meglepetésként a PC-s játékosok gyors cáfolata. A SteamDB mérései alapján ugyanis január 9-én a Steamen tartózkodó felhasználók száma 28.230.661 főt mutatott, ami közel 300.000 emberrel több, mint a pár napos rekord.

Daniel Ahmad iparági elemző a PC-s játékosszám folyamatosan tapasztalható növekedésének margóján megjegyezte, hogy a Steam a koronavírus-járvány kirobbanása óta rengeteget gyarapodott, és várhatóan még ennél is többen fordulhatnak a PC-hez hamarosan.

Ennek oka pedig az lehet, hogy a legtöbb játékgyártó szakít a konzol-exkluzív stratégiával, meglátván a PC-ben rejlő óriási potenciált – értsd. lehetséges eladást = bevételt. A Microsoft például  régóta nem adott ki csak Xboxon játszható játékot, a példáját pedig a közelmúltban kezdte el követni a Sony a korábban PS-only címeinek portolásával.

A siker egyik részről sem marad el: a Forza Horizon 5 már a 15 millió játékost is meghaladta – erre a számítógépes közönség nélkül sosem lett volna képes, míg a másik oldalon a God of War vészesen közelgő PC-s megjelenése is közel azonos számokat hozhat. Mindeközben a platform legnépszerűbb címei jelenleg a CS:GO, a DOTA 2, a PUBG, az Apex Legends, illetve a GTA V.

via – GameRant, Segmentnext

Pár ezer forintból olyan VR kesztyűt csinált egy srác, amivel megfoghatóak a virtuális cuccok

 

https://leet.hu/akcioeso/

×