Félresikerült a PlayStation 5 eladása, amikor a két haszonlesőt fegyverrel rabolták ki.

Bár már néha-néha előfordul, hogy könnyen hozzá lehet jutni egy-egy PlayStation 5 konzolhoz a boltokban, még mindig vannak olyanok, akik felvásárolják azokat, hogy drágábban adják el. Vagy éppen csak a korábban felhalmozott gépeket próbálják még elpasszolni. Most ilyen eladóktól vették el a konzolokat,

fegyverrel megfenyegetve őket.

Amint arról a Durham Radio News beszámolt, Angliában a rendőrség egy tolvajt keres, aki állítólag négy PS5-konzolt vett el a múlt héten azok eladóitól.

A rendőrség szerint az áldozatok a négy PS5 konzol potenciális vevőjével találkoztak, miután online megegyeztek. A gyanúsított a találkozó egy pontján pisztolyt rántott, megfenyegette az eladókat, majd beszállt az autóba, és elhajtott a konzolokkal.

A rendőrség éppen azért most arra emlékeztetni azokat, akik online árulnak, hogy lehetőleg biztonságos helyen beszéljenek meg találkozót: napközben, nyilvános helyen, távol a lakóhelytől, mások társaságában. Ne adjuk át a terméket addig, amíg meg nem kaptuk a pénzt a vevőtől.

Aligha ez az első alkalom, hogy az eladót csapdába csalják az interneten. Hetekkel a PS5 megjelenése után több hír is érkezett arról, hogy kamu vásárlók kirabolták a konzol-haszonlesőket. Néhányukat meg is támadták.

Itt szerencsések voltak az eladók. Sajnos nem is olyan rég, egy tinédzsert meg is lőttek egy PS5 eladása során.

Ezt láttad már?

Grafika, zenék, fegyverek, hangok – Máris szétmodolták a Ready or Notot

 

https://leet.hu/akcioeso/

×