Pontosabban 15 éve és egy napja jelentette be Steve Jobs az első iPhone-t, ami drasztikusan megváltoztatta a minden napjainkat.

15 éve és egy napja történt az-az esemény, amely gyökerestől megváltoztatta a mobiltelefonok jövőjét. Szerintem már mindenki ismeri Steve Jobs nevét, hiszen nem egy forradalmi ötlet köthető a nevéhez. Lehetséges, hogy nem az iPhone volt az első okostelefon és nem az iPad az első tablet, de ezek a készülékek adták meg a löketet az Androidnak is.

Stebe Jobs az első iPhone-t 2007. január 9-én mutatta be, San Franciscóban a Macworld Conference-en. Ezt a készüléket úgy mutatta be, mint egy iPodot, ami sokkal többre is képes, hiszen telefonálni is lehetett vele és még az internetre és képes volt csatlakozni.

 

A kijelzője egy 480×320-as, 3,5″-es érintőkijelző volt, egy 2MP-es hátlapi kamerával ellátva. Bár ilyenkor még hiányzott a 3G az első generációból, amit később iPhone 3G-vel pótoltak.

Sajnálatos módon Steve Jobs 2011. október 5.-én elhunyt, így az Apple-t több mint tíz éve Tim Cook vezeti. Ami viszont lenyűgöző, hogy az UI még mindig nagyon hasonló a mai napig.

Neked melyik volt az első iPhone-od?

Tehénmátrix: Tehenekre raknak VR fejeseket, hogy azt higgyék egy szép mezőn vannak

 

https://leet.hu/akcioeso/

×