Míg a nagyobb vállalatok több ezer dollárért kínálnak haptikus visszajelzéssel ellátott VR kesztyűket, addig egy fiatal és szuper-tehetséges srác fillérekből csinált egyet magának.

Persze már vannak olyan VR kesztyűk a piacon, melyek valamilyen haptikus visszajelzéses technológiával vannak ellátva, ezek jószerivel még olyan drágák, hogy egy átlagos ember valószínűleg nem fogja elkölteni rá néhány havi fizetését.

Attól pedig sajnos egészen messze vagyunk, hogy elérhető áron adják ezeket a kiegészítőket, vagyis egy darabig a sokaság még nem tapasztalhatja meg a Ready Player One jövőjét. Ezen felbuzdulva egy nagyon fiatal feltaláló, Lucas elhatározta, hogy olyan haptikus VR kesztyűket készít, melyeket néhány ezer forint ráfordításával szinte bárki megcsinálhat magának otthon.

Kreálmányait pedig mind-mind meg is mutatja a YouTube csatornáján, sőt, még azt is részletezi, hogyan lehet ezeket elkészíteni. A legújabb kesztyűjét minden bizonnyal a Facebook/Meta terméke inspirálhatta, ugyanis a Lucas által mindössze 60 dollárból, kb. 20.000 forintból összehozott kesztyűpár képes a virtuális tárgyak fogását és formáit tökéletesen visszaadni. Vagyis Lucas home-made kesztyűjével ténylegesen a kezünkbe vehetjük a virtuális térben létező tárgyakat.

Persze a kütyüje nem néz ki olyan menőn, mint a nagyobb cégek termékei, mindenesetre egészen elképesztő, hogy filléres alkatrészekből nem kevés kreativitással képes volt egy tudásában hasonló, tökéletesen funkcionális kiegészítőt csinálnia. Hogy mindezt miből és hogyan kalapálta össze, azt Lucas videójából megtudjátok:

 

Elkészült a póló, ami minden játékbeli sebesülést és érzetet átad a viselőjének

 

https://leet.hu/akcioeso/

×