Bár valóban a lista legalján helyezkedik el a játék, azért még korai lenne temetni.

Általában megvádolnak minket azzal, hogy mindent elhiszünk, amit egy-egy szám vagy adat állít a játékokkal kapcsolatban. Pedig például én magam hiszem, hogy mindegy, hogy egy játékot hogyan ítél meg a közvélemény, a lényeg, hogy élvezzük. Ettől függetlenül persze érdemes tudni róla, hogy a hőn szeretett játékunkról mit is gondolnak a játékosok, milyen állapotban van a fejlesztés, vagy éppen milyen helyen áll az ipari szereplők közt. Így most arról is be kell számolnunk, hogy a BF2042-t

már halott játéknak tartják, nemrégiben megjelent adatok miatt.

A Battlefield 2042 játékosainak száma ugyanis a megjelenés óta igencsak csökkent, aminek következtében a Steam legtöbbet játszott játékok listáján a legalsó, utolsó helyre került. A Battlefield 2042 tehát egy olyan játék, aminek mindenképpen több fejlesztés kell még.

A Redditen közzétettek egy képet a Steam legtöbbet játszott játékainak listájáról, melyen jól látszik, hogy a Battlefield 2042 a lista alján szerepel. Ez nem kitaláció vagy összeesküvés, hanem tény. Mindössze 9970 jelenlegi (akkori) játékossal és 12526 playerrel a csúcson.

Battlefield 2042 is currently at the bottom of the most played games on Steam from battlefield2042

 

Nem szeretnénk azt mondani, hogy ezzel valóban halott lenne a játék, de mint befektetés, nincs jó helyzetben. Talán az sem segít, hogy a közösség toxikus viselkedése a fejlesztőkkel szemben olyan méretű, hogy már a subredditet is le akarják állítani. Ami ironikus, hogy még a Battlefield V is előrébb van a listán, ahogy a Halo Infinite és a Counter-Strike is.

A dologban a megdöbbentő az, hogy a játékosszám 100 ezerről indult, és 9 ezernél kötött ki. Bármit is gondolunk valójában a játékról, ez azért elég beszédes. Persze nem lehet egy játékot csak a Steam alapján megítélni, de nehéz lenne elképzelni, hogy közben például konzolon szárnyal. Egy komment ugyanis azt sugallja, hogy a Battlefield 2042 játékosszáma Xboxon is gyenge:

Xbox-on játszom, ahol a Portal teljesen halott, 1-2 lobby-ból alig negyede van tele. A szerverek tele vannak botokkal, amikor legutóbb (egy hete) ellenőriztem, azóta csak rosszabb lett” -írta valaki.

Kár, hogy egy ilyen szeretett franchise, mint a Battlefield, ilyen helyzetbe került 2022-ben.

Ezt láttad már?

Reagáltak a Battlefield 2042 fejlesztők a „brutális” rajongói elvárásokra

 

https://leet.hu/akcioeso/

×