Elon Musk mostantól drágábban adja a teljes önvezető funkció ígéretét.

Tűnhet bármennyire is zseniálisnak és előremutatónak a Tesla teljes önvezető funkciója, a vállalat és Elon Musk jelenleg csak annak ötletét értékesíti. Méghozzá nem is kevés pénzért, ugyanis a modul, amely elméletileg a jövőben elhozza az elektromos autók önvezetését 10.000 dollárba kóstál, ami barátok között is több mint 3 millió forint.

Noha Musk rendre az adott évre jelenti be a teljes önvezetés érkeztét, ezt a kitűzött dátumhoz közeledvén elnézések közepette elodázza, ami azt jelenti, hogy a modul csupán sávtartásra és parkolásra alkalmas. Minden más csak egy ígéret, ami ha meg is valósul, bizonyosan nem akkor jön, amikorra a világ leggazdagabb embere megígérte.

Nos, most már azt is tudjuk, hogy az Elon Musk szavába vetett hitért január 17-től kezdődően még ennél is többet kell fizetni, ugyanis bejelentették, hogy az újabb FSD modulok árát 2000 dollárral, vagyis jelenlegi árfolyamon számolva 630.000 forinttal megemeli. Ennyi pénz pedig nagyon nem kevés, egy ígéretért meg pláne.

Mindeközben a Tesla szakemberei is szembemennek Muskkal, akiről egészen konkrétan már a 10 éve ott dolgozó kollégái jelentették ki, hogy módszeresen átveri az embereket. A vállalat technológiájáért felelős szakemberek szerint ugyanis a teljes önvezetés még a kanyarban sincs, nemhogy egy éven belül frissítések keretében elérhetővé tegyék. Sőt, még az is hangsúlyozták, hogy engedélyük sincsen arra vonatkozóan, hogy az FSD elkészültével a modulokkal rendelkező Teslákon megjelenjen. Azt ugyanis előbb az amerikai közlekedési hivatalnak kell jóváhagynia.

Egy Autopilot módban közlekedő Teslában szülte meg a gyermekét egy nő

 

https://leet.hu/akcioeso/

×