Az Epic Games következő heti ingyenes játéka egy hiánypótló, és egy kifejezetten jól sikerült mély civilizációépítős stratégiai játék lesz.

Sajnos véget ért az Epic Games kifejezetten erősre sikeredett ünnepi játékosztása, ez viszont közel sem jelenti azt, hogy 2022-ben ingyen játékok nélkül maradnánk.

Sőt, az újabb esztendőre fordulván csak az első héten összesen négy remek játékra csaphattunk le ingyen, a legfrissebbet pedig tegnap óta adhatjuk az EGS-es játéktárunkhoz. Az Epic viszont jó szokásához hűen az új ajándék játék margóján a következő heti meglepetést is leleplezte előre, aminek a grand strategy műfajának rajongói nagyon fognak örülni.

Január 13-tól ugyanis a Galactic Civilizations III-mat rakhatjuk a tarisznyánkba, ami nemcsak hiánypótló, de egy kifejezetten jól sikerült, mély stratégiai játék.

A Galactic Civilizations, ahogyan a nevéből már sejthető, egy űrstratégia, de abból is a komolyabbik fajta. A feladatunk egy általunk választott – vagy kreált – galaktikus civilizáció menedzselése lesz: diplomáciai kapcsolatokat alakíthatunk, háborúkat szíthatunk, fejleszthetjük a bolygónkat, saját űrhajókat és flottát tervezhetünk. A GC3 ugyan nem találja fel a spanyol viaszt, de a műfaj legjobb elemeit a lehető legjobb módon hasznosítja, vagyis egy kifejezetten remek alkotást tisztelhetünk benne.

 

Kapaszkodj, mert ez erős lesz: PS5-re is megjelenhet a Half Life: Alyx

 

https://leet.hu/akcioeso/

×