Sok fejlesztéssel érkezett tesztszerverre a F2P korszakot elstartoltató update.

A fejlesztők decemberben bejelentették, hogy a PUBG januártól free-to-play modellre vált át. Konzolon és PC-n is teljesen ingyenessé válik a játék és szinte minden funkcióhoz hozzáférnek az új játékosok is. Egyedül a Ranked módhoz és néhány kiváltsághoz (pl. Custom meccsek) kell csak kiváltani egy „prémium” Battlegrounds Plus belépőt, de sima meccseknél erre sem lesz szükség, bátran játszhat majd mindenki. Ennek eredményeképp január 10-én este lelövik a fejlesztők PUBG szervereit, hogy egy 36-48 órás downtime keretein belül átálljanak teljesen a szerverek és az egyéb backend fejlesztések a F2P modellre.

Magyar idő szerint január 10-én, este 19:00 órakor kezdődik el az átállás!

A start pontos időpontja egyelőre ismeretlen, annyi biztos egyedül, hogy január 12-én történik majd meg, egyelőre egy semmitmondó TBD felirat szerepel csak a dátum mellett, talán pár nap múlva többet is megtudhatunk erről. A fejlesztők több újdonsággal is készülnek, hogy az új játékosok is hamar adaptálódjanak a zord, BR körülményekhez.

Tutorial módok

A játékban eddig is találhattunk egy mini-szigetet, ahol a többi játékossal próbálgathattuk az újonnan érkezett tárgyakat, célba lőhettünk, járműveket vezethettünk. A 0 órás felhasználóknak azonban talán még ez is túl sok lenne, így a fejlesztők új lehetőségekkel bővítették a játékot.

TUTORIAL 1: BASIC TRAINING MODE

Ebben a módban az alapvető játékelemekkel ismerkedhetnek meg a játékosok: mozgás, lootolás, heal tárgyak használat és knockolt csapattársaink felélesztése.

TUTORIAL 2: AI TRAINING MATCH

A játékos 99 bottal találja majd szembe magát, hogy kicsit szimulálják egy rendes meccs játékmenetét. Erangel lesz a helyszín, a nézet pedig szigorúan TPP. Ezt a módot a jelenlegi játékosok is kipróbálhatják, ha kicsit vissza akarnak rázódni egy nagyobb kihagyás után. A meccsek száma 10 darabban lesz limitálva.

Extra feladatok 

A fejlesztők extrakönnyű feladatokkal is ellátják a játékosokat, melyekkel kozmetikai tartalmakat lehet majd feloldani. A feladatok teljesítése után eltűnnek majd a lobby-ból, a képek alapján összesen 15 ilyen misszióra számíthatunk.

Training mód fejlesztések 

Egy új, Training Helper névre hallgató felület is bekerült a játékba, melynek segítségével azonnal hozzájuthatunk a kívánt tárgyakhoz és a játékbeállításainkat is elérhetjük pillanatok alatt. Ezenkívül átalakítást kapott a Practice Range területe és az Aim Training szekció is.

Action Queue

Az Action Queue funkció gyakorlatilag a játékos által bevitt tevékenységeket pörgeti le egymás után. Így például, ha újratöltés közben nyomvatartjuk a lövés gombot, akkor a fegyverünk automatikusan lőni kezd amint végeztünk az újratöltéssel. Természetesen a funkció kikapcsolható lesz majd.

„Új” pingrendszer

A fejlesztők hozzányúltak ismét a jelölésért felelő rendszerhez és sokkal barátságosabbra varázsolták a jelenlegi állapotokhoz képest. Egyszer már megpróbálkoztak ezzel, ám akkor a közösség nyomására hamar nerfelték a dolgot. Ebből ismét az új játékosok profitálhatnak igazán, hiszen a pixelpontos jelöléseket lehetetlen lesz eltéveszteni. Ranked / Esport módokban a régi rendszer fog továbbra is futni.

Knock/DBNO változások

A fejlesztők növeltek a DBNO/Knock állapotban történő „elvérzés” idején. A legszembetűnőbb változás a 3. knocknál várható, ekkor a korábbi 13 másodperc helyet 30 másodperce lesz társainknak felszedni minket. Ezen kívül 10%-kal gyorsabbak leszünk knockolt állapotban, illetve gránátsebzés értéke is 20%-kal csökken.

Új tárgyak – Drón és EMT Gear

Ahogy azt várni lehetett, két tárggyal is bővült a PUBG világa. Az egyik a drón lesz, mely kiválóan használható majd felderítésre (300 méteres hatókörrel) és egy-egy tárgy elszállítására. Az EMT Gear a korábbi leakekkel ellentétben csak egy sima heal tárgy lesz és inkább a passzív tulajdonságaival fog majd villogni. Gyorsabban használhatjuk majd a heal tárgyakat, ezek használata közben is gyorsabban mászkálhatunk, 100%-ig visszatöltenek a First Aid és Bandage tárgyak, illetve a Med Kitek full boostot is adnak a HP feltöltés mellé.

A teljes, angol nyelvű patchnotes >IDE< kattintva érhető el. 

https://leet.hu/samsung/

×