A masszázs sokak számára csupán egyfajta relaxációs tevékenységet jelent. Ez azonban nem teljesen igaz ebben a formában.

Számtalan jótékony hatása van a különféle masszázsoknak, ráadásul vannak specifikus gyógymasszázsok is – ezek direkt egy-egy betegség gyógyulásának elősegítését célozzák. Nézzük hát, mire is jelenthet gyógyírt egy jó masszázs?

Ízületi bántalmak és tartásproblémák javítása

Vannak olyan masszázstípusok, amelyek direkt „vázunkat”, azaz a csontokat és az ízületeket célozzák. Ezek segíthetnek a kötött, immobilis ízületek mozgástartományának növelésében, továbbá helyreállítják az elmozdult csigolyákat és segítenek a becsípődött idegszálakból eredő fájdalmak megszüntetésében. Csökkentik a meszesedést, valamint egész tartószerkezetünk jó kondícióban tartják, tehát betegségmegelőző hatással bírnak.

Gyulladások, húzódások, letapadások és izomgörcsök megszüntetése

Igen, a címben felsorolt problémák mindegyikét kiválóan javítja az alapos és a jól kivitelezett masszázs. Segít ellazítani a fájó, görcsös izmokat és kezelni a húzódásokat. Fellazítja a letapadásokat, valamint segít a gyulladások kezelésében. Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy mennyire kellemetlen lehet a begyulladt derék például. A masszázs által viszont fokozódik az adott terület vérkeringése, ami segít elszállítani a salakanyagokat onnan, amelyek sajnos nagyban hozzájárulhatnak a gyulladáshoz. Ezen felül serkenti a nyirokkeringést, ami pedig konkrétan gyulladáscsökkentő hatású a szervezetünkre. Ezek orvosolására mi is végezhetünk egyszerűbb önmasszázst. Amennyiben pedig kedvesünket szeretnénk meglepni vele, a mai masszázságyak olcsón elérhetőek számunkra.

Méregtelenítés, bőrproblémák kezelése

A legtöbb masszázs segít fokozni a megcélzott területek vérkeringését, ami már önmagában is méregtelenítő hatású. Azonban vannak olyan masszázstechnikák, mint például a köpölyözés. Ehhez több különféle üveg vagy szilikon köpöly használható, melyek felmelegítve vákuumot képeznek. Ez nagyban serkenti az adott terület véráramlását. Ennek fő funkciója pontosan a méreganyagoktól való megtisztítás. Sok ember szenved különféle bőrproblémákban, ezek közül az egyik leggyakoribbak a pattanások, amelyek főként a háton és a vállakon jelennek meg. Ez sokszor a szervezetben felhalmozódott toxinok miatt van, mivel bőrünk igen fontos kiválasztó szerv, azaz szervezetünk ezen keresztül is nagy mennyiségű méreganyagoktól szabadul meg. A szervezet megfelelő méregtelenítése pedig letisztult, egészséges bőrt eredményez. A masszázs továbbá segíti a feleslegesen felgyülemlett folyadékok távozását, így bőrfeszítő hatású.

Stressz, magas vérnyomás és migrén kezelése

A stressz jelentős egészségügyi kockázat, a modern világ népbetegsége. A masszázs segít ellazulni, feloldani a feszültséget megfáradt izmainkból és megnyugtatni fáradt idegeinket. Ebből adódóan kiváló ellenszere a stressznek és az abból fakadó magas vérnyomásnak, valamint a migrénnek. Egy görcsös izom vagy nyomás alatt lévő idegszál már önmagában is oka lehet a feszültségnek és az idegeskedésnek. Tehát egy olyan természetes gyógymódról beszélünk, amely kiválthatja a nyugtató pirulákat.

Alvásproblémák orvoslása

Ahogyan az előbbiekben is írtuk, a megfelelő masszázs kiváló módszer a stressz csökkentésében. Ebből adódóan megfelelő módszer lehet az álmatlanság kezelésére is. Ellazult, nyugodt alvást biztosíthat számunkra, ha a megfelelő masszázs technikákkal célozzuk a kritikus pontokat. Egy jó masszázshoz pedig nem szükséges különféle masszázsszalonokban időt és pénzt költeni. Kiváló masszőröket találhatunk, akik olcsón házhoz jönnek, ráadásul az összecsukható masszázságyak segítségével komplett felszerelést hoznak magukkal.

×