Az Activision egy újabb nagy Warzone csalószolgáltató leállítására törekszik. Nemrégiben pert indítottak napjaink egyik legismertebb szervezete ellen.

Az Activision amellett, hogy új csalószoftvert vezetett be a Vanguarba és a Warzone-ba, az üzletág ellen is folytatja a harcot. A napokban újabb pert indítottak, ezúttal az egyik legnagyobb csaláskészítő-szolgáltatás ellen. Most a német EngineOwning csalásszolgáltatót célozták meg, mivel az az Activision szerint

dollármilliós veszteséget okozott nekik.

A Kaliforniában indított perben a weboldal működtetőit konkrétan megnevezik. A csapat nem csak a Warzone játékhoz készített folyamatosan frissülő csalásokat, de számos más címhez is, mint a Battlefield 2042 vagy a Halo Infinite. Az Activision azt is állítja, hogy az EngineOwning „új csalószoftvert fejleszt” az Overwatch-hoz is. Nem ez az első eset, hogy az Activision jogi lépéseket tesz a csalószolgáltatók ellen.

„A szoftverek az Activisionnek hatalmas és helyrehozhatatlan károkat okoztak, csorbították a hírnevét és jelentős bevételkiesést okoztak” – áll a jogi dokumentumban.

A károk fényében az Activisionazt követeli, hogy az oldal szűnjön meg, valamint kártérítést is kérnek. Mivel a kiadó azt állítja, hogy az EngineOwning „több tízezer” csalást készített, ez az összeg igen magas is lehet.

„Az Activision becslése szerint a kár elérheti a több millió dollárt”.

Az Activision azt is mondja, hogy jogosult az EngineOwnings teljes nyereségére is, ami több százezer dollár vagy annál jóval több. Az EngineOwning csak egy a nagy csalásszolgáltatók sorában, amelyeket a kiadó megcéloz.

A Ricochet, a CoD csalásellenes rendszere 2021. október 29-én mutatkozott be. A Vanguard és a Warzone rendszerben való bevezetését sokan „elsöprő sikernek” minősítették. A mai napig több százezer fiókot tiltottak ki csak az ingyenes Battle Royale-ban.

Ezt láttad már?

Még mindig hatalmas gondok vannak a Warzone gázmaszkjaival

 

https://leet.hu/akcioeso/

×