A processzor mellett a videókártya is egy igazi bestia az XMG gépében.

Most, hogy az Intel a CES 0. napján hivatalosan is elstartoltatta az Alder Lake H szériáját, egyre több eszközt jelentenek be a különböző gyártók, melyekben a kék gyártó friss processzorai foglalnak helyet. Kétségtelen, hogy erős számítási egységekről beszélhetünk, ám a legtöbb bejelentett laptop vagy épp tablet ezeken kívül nem sok újdonsággal tudta megörvendeztetni a nagyérdeműt.

Az XMG gondolt egy merészet és külső vízhűtéssel vértezte fel gamer laptopját!

Elsőre talán túlzásnak is tűnhet a dolog, ám ha jobban megvizsgáljuk a gép specifikációit, akkor bizony hamar rájöhetünk, hogy lesz mit hűtenie az egységnek. A processzor egy i7-12700H lesz majd, mely 6 erős és 8 gyenge maggal lesz majd felvértezve, így összesen 20 szállal gazdálkodhat majd az operációs rendszer. A megjelenítésért pedig akár egy 3080 Ti is felelhet, melyet teljesen szabadon engedtek a tervezők, így 175 wattot is elkérhet, azt pedig ilyen vékony házban elég nehéz lenne kihűteni.

Impresszív hűtés

Tökéletesen látható a fenti kép tetején, hol csatlakozik be a rendszerbe a külső egység, semmit nem bíz a véletlenre a cég. A laptopot gyárilag egy 280 wattos töltővel látják el, szükség is lesz erre a fenti hardverkomponensek ismeretében. Akkumulátorról valószínűleg nem sokáig játszhatunk majd, de az XMG masinájánál inkább maga a hordozhatóság volt a cél, nem pedig az, hogy vonatozás közben toljunk el pár Warzone meccset.

https://leet.hu/akcioeso/

×