Tech/Tudomány

Eddig az üvegcsékbe zárt fingját árulta, most már fingós NFT-ket csinál – nagyon sok pénzért

Ez már a vég, ilyen nem létezhet! – kiálthat fel magában, vagy nagyon is hangosan az, aki az NFT-ket eddig a porba sem nézte, és mélyen fel van háborodva azon, hogyan lehet képes valaki fizetni egy olyan dologért, ami tulajdonképpen csak digitálisan létezik.

Az NFT technológiáját nyilván nem csak a kóklerek és a csalók használják, mindazonáltal látni kell, hogy jelenleg – a berobbanásakor – leginkább tőlük hangos minden. Ilyenkor jelennek meg azok a figurák, akik a könnyű meggazdagodást látják a dologban, megfelelő szabályozás híján nagyrészt teljesen jogosan, de hát, ha van rá kereslet, akkor ugyan ki hibáztatná őket ezért?!

Az vesse hát az első követ Stephanie Mattora, aki határozottan elutasítana 1000 dollárt, mintegy 320.000 forintot, cserébe egyetlen üvegcse fingért. Na ugye! Matto volt ugyanis az a celeb, aki egy jól sikerült valóságshow után TikTokon is egy sztár lett, majd hírnevét arra használta, hogy a fent jelölt összegen árulja a kis üvegcsébe zárt bélgázát.

Stephanie Matto kezében egy fingjával teli üvegcsével

A hölgy ezzel az akcióval 15 millió forinttal lett gazdagabb, de hiába a kereslet, a gázcsapot sajnos el kellett zárnia. Most azonban új ötlettel rukkolt elő, hogy ne hagyja cserben azokat a lelkes vevőket, akik igényt tartanának a fingjával teli „befőttre”.

A fingóvállalkozó mostantól NFT formájában árul digitális pukit, vagyis olyan kártyákat, melyeken egy olyan üvegcse látható, amilyenekbe anno bele-beleeresztett egyet.

Ezeket viszont nem lehet csak úgy a végtelenségig venni tőle, mivel az terméke limitált szériás, vagyis összesen csak 5000 finglapka készült. Ezeket egyébként a valódinál jelentősen olcsóbban, mindössze 0,05 ETH-ért kínálja, ami nagyjából 61.000 forintnak feleltethető meg. Az akció itt még nem áll meg, ugyanis Matto három, még ennél is bizarrabb ötlettel állt elő.

Azt találta ki, hogy bizonyos mennyiségű és ritkaságú fing-NFT-t valódi cuccokra is be lehet majd váltani. 100 NFT-t valódi finggal teli üvegre, 70 NFT-t használt bugyira, 30-at pedig fehérneműszettre lehet majd váltani nála. Az, aki a legtöbb NFT-vel rendelkezik 30 percnyi exkluzív Zoom beszélgetést is kap a hölggyel, míg a második és a harmadik legtöbb tokennel bíró személy 15-15 percet kap tőle.

Ez önmagában tényleg bizarrnak hangozhat, azonban a Matto által kínált NFT-k azon kevesek táborát erősítik, melyek valódi, fizikális dolgokra is beválthatóak lesznek. Vagyis nem teljesen pénzkidobás, csak elég perverznek kell lenni hozzá.

„Ezek az NFT-k ugyanolyan gyönyörűek, egyediek és ritkák, mint a valódi pukijaim! Gyakorlatilag a képernyőn keresztül is érezni lehet, hogy mennyire elragadóak. Csak használd a képzeleted!” – írta Stephanie a fing NFT oldalán.

via – Gizmondo

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

Bódi Dániel 2024.02.01. - Nincs új a nap alatt: tovább döglődik a fizikai játékterjesztés. Tudtuk…

5 óra telt el azóta...

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

7 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

7 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

8 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

8 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

8 óra telt el azóta...