Ha azt hiszed, hogy az Xbox One és a Series X, vagy a PlayStation 4 és az 5 csúnya, akkor vess egy pillantást ezekre a piacra dobott konzolokra.

Legutóbb, a konzolok fejlesztői modelljeinek kinézetét bemutató cikkben elmélkedtem egy mondat erejéig azon, hogy bizony a videojáték konzolok története során megannyi érdekes, de inkább meghökkentő külcsínnel kápráztattak el minket a kreatív dizájnerek.

Ha nyíltabban fogalmaznék, akkor azt mondanám, hogy egyenesen ocsmány masinával, amikkel nemhogy nem büszkélkednénk, de a szobának, polcnak, vagy régi sufninak olyan pontját választanánk helyéül, ahol nincsenek nagyon szem előtt. Mert hát rossz rájuk nézni.

Ebből a szempontból talán még szerencsénk is volt a közröhej tárgyává váló első generációs Xbox One és PlayStation 4 gépekkel, amiket aztán csak sikerült megszoknunk. Pedig milyen sokat cikizték szegényeket, ez a fajta vicceskedés pedig nem nem kerülte el az extravagáns PS5-öt, és a puritán Xbox Series X-et sem, pedig közel nem olyan rossz a helyzet, mint amilyen nagyon sokszor volt már, amióta léteznek konzolok.

Szemléltető példa gyanánt jól össze is szedtem a konzoltörténelem általam legcsúnyábbnak vélt videojáték konzoljait, csak hogy lássátok, hogy bizony voltak a mostaninál nagyobb ízlésficamos dizájnerek is.

Cassette Vision – 1981

Gakken Compact Vision TV Boy – 1983

Videopac+ G7000 – 1983

Tomy Pyuta Jr. – 1983

View-Master Interactive Vision – 1988

Philips CD-i – 1991

Memorex VIS

Pioneer LaserActive – 1993

Nuon – 2000

Xavix Port – 2004

Game Wave Family Entertainment System – 2005

HyperScan – 2006

Nintendo Wii U – 2012

Elérkeztél a végére!

Te melyiket raknád ki szem elé a legkevesebb szégyenérzettel?

 

 

https://leet.hu/akcioeso/

×