Eminem egyáltalán nem sajnálta a pénzt az NFT-re: annyit költött egy kizárólag digitálisan létező majmos képre, amennyit más egy élet alatt sem keres meg.

Eminemtől eddig sem állt nagyon távol az NFT világa, ahogyan az is köztudott, hogy imád számára érdekes és/vagy értékes cuccokat gyűjteni. A kettő pedig 2021-ben egészen érdekes módon lefedte egymást, így azután, hogy ő maga is érdekelté vált a digitális tartalmak NFT-ben való értékesítésében, eljött az idő, hogy ő maga is bevásárolgasson a piacon.

Azt nem tudni pontosan, hogy volt-e már korábban hasonló üzlete (valószínűleg volt), de az egészen biztos, hogy ezúttal őrületesen sok pénzt volt hajlandó elszórni egy NFT-ért. A Futurism szerint a rapper egy olyan majmos képet vett meg, ami őt mintázza, és egyike az igen drágán pörgő Bored Ape Yacht Club kollekciójának. (Ő szerencsére nem kajálta be a tükrözött hamisítványokat.)

Az EminApe-re keresztelt NFT-ért 123,45 ETH-t, vagyis megközelítőleg 146,5 millió forintot fizetett, amit később a Decrypt is megerősített. 

Ennyi pénz pedig nem kevés, főleg annak fényében nem, hogy az NFT sorsa és funkciója jelenleg csupán annyi, hogy ez lett Eminem profilképe Twitteren. Magyarán ez lehet az egyik legdrágább profilkép, ami valaha készült. Hogy lesz-e bármi más szerepe a majomképnek, azt nem tudni, de a fentieket legalább már elmondhattuk róla.

Egyébként nem ő az egyetlen híresség, aki látványosan beszállt az NFT-bizniszbe. Paris Hilton például a Decentraland mellett tette le a voksát, de Shaquille O’Neal, Justin Roiland, Martha Stewart, Snopp Dog, de még Quentin Tarantino is próbál sok-sok pénzt keresni az új digitális eredetvédő technológiával.

97 millió (!!!) forint helyett véletlenül 970 ezerért adtak el NFT majomképeket

 

https://leet.hu/akcioeso/

×