Két játékot is bezsákolhatunk két digitális bolt jóvoltából, de nem árt, ha sietünk, ugyanis egyik-másik már csak pár óráig lesz elérhető.

Ritkán van még egy olyan remek időszak az évben, amikor ennyi akció között válogathatnak, és ilyen sok ingyenes játékra csaphatnak le a digitális boltokban és platformokon a játékosok.

Az Epic például teljesen ingyen adja a komplett Tomb Raider reboot trilógiát, az Amazon 9 agyeldobós címet csomagol az előfizetése mellé, míg javában tartanak az év végi/eleji szezonális leárazások. Ebből a szórásból pedig nyilván nem maradhat ki a CD Projekt RED áruháza, a GoG, illetve a függetlenek platformja, az IndieGala sem.

A GoG és az IG az EGS-hez hasonlóan a téli akcióik mellett ingyen játékokat is osztogattak, igaz, azok teljesen más ligában indultak. Ez nem jelenti azt, hogy ezek a címek ne volnának jók, csupán az Epic ajándékaira sokkal könnyebben és hamarabb ráugranak az emberek.

Ez a GoG legújabb ingyenes játékával sincsen másként, ami a körökre osztott taktikai rougelike műfaját erősítő Iratus: Lord of the Dead. Ha valakinek a szíve csücske a Darkest Dungeon, esetleg nagyon tetszett a Slay the Spire, esetleg a Loop Hero, akkor bizony az Iratussal sem nyúlsz mellé. Viszont érdemes sietni, ugyanis január 5. 15:00-ig él az ingyenesség – bezsákolás után azonban örökre a miénk marad.

Az IndieGala ezzel szemben inkább a családoknak és a gyerekeknek kedvez, az ő ajándékuk ugyanis nem más, mint a Mario Kart-féle könnyed versenyjáték, a Garfield Kart. Ez nem lesz zsákbamacska, pontosan azt nyújtja, amire ember számít: Garfield karakterek kicsi gokart járgányokban egymást szívatva harcolnak az első helyért. Igazi családi móka.

 

 

A magyar Twitch 2021-ben – 374 évnyi TheVR streamet néztek a magyarok

 

https://leet.hu/akcioeso/

×