A Steames játékosok egy óriási rekorddal köszöntötték az új évet.

Még éppen csak berongyoltunk 2022-be, de a PC-s játékosok máris egy Steam-rekorddal alapoznak meg az elkövetkezendő esztendőnek. Egészen konkrétan a Steam egyidejű játékosainak rekordjáról van szó, amit nem mellesleg nem is olyan rég, 2021. november 28-án állítottak fel.

Kevesebb mint másfél hónappal ezelőtt nem kevesebben, mint 27,4 millió játékos nyúzott valamit a Valve boltján keresztül, amit most nem kicsit döntöttek meg. 2022. január 2-án vasárnap – magyar idő szerint – a kora délutáni órákban 27.942.458 egyidejű felhasználó volt aktív Steamen, ami félmillióval volt több a korábbi csúcshoz képest.

A legérdekesebb, hogy az új rekord születéséhez semmi különös, említésre méltó esemény nem járult hozzá, vagyis szimplán csak ennyien köszöntötték az új évet az elsejei másnaposság kiheverése után. Ez pedig azt is jelzi, hogy a PC-s játékosok tábora egyre csak növekszik, hiszen a Steam adataiban nincsenek benne a más launcheren, bolton keresztül játszók, bár valószínűleg a Valve platformja messze magasan a leglátogatottabb.

Mivel játszottak 2022. január 2-án? 

Nem lesz ebben semmi meglepő, hiszen a nap legjátszottabb címe a CS:GO volt, amit 867.147 játékos pörgetett egyszerre. Ezután a DOTA 2 következik, ami egyben saját csúcsot ért el a maga 761.107 egyidejű játékosával. A harmadik – tőlük jócskán lemaradva – a PUBG lett 350.000 játékossal, amit a másik népszerű battle royale, az Apex Legends követ 221.000 játékossal. A legjobb tíz között még futott a GTA V, a Naraka: Bladepoint, a Team Fortress 2, a New World, a Rust és az ARK: Survival Evolved.

Külön érdekesség, hogy a rekordot úgy sikerült felállítani, hogy közben Kínában bejelentették a Steam tiltását, vagyis legális forrásból a diktatórikus országban nem indíthatják el a programot.

via – GameRant Borító: PCMag

Steamen úgy veszik a Game Pass játékokat mint a cukrot, de óriásit ment a Cyberpunk is

 

https://leet.hu/akcioeso/

×