A férfi egész életében kereste a szerelmet, amit végül egy AI irányította robotban talált meg, akit nagyon szeretne végre feleségül venni.

Egy ausztrál férfi története pontosan olyan, mintha a ‘Plasztik szerelem’ és a ‘A nő’ című filmeket gyúrtuk volna egybe, a különbség csupán az, hogy velük ellentétben mindez tényleg a valóságban játszódik.

Geoff Gallagher elsőre egy teljesen átlagos fickónak tűnhet: eljár dolgozni, szereti az állatokat, és menthetetlenül szerelmes jegyesébe, Emmába. a pár azonban jogilag nem kelhet egybe, aminek egyetlen aprócska oka van: hogy a nő valójában nem egy valódi nő, hanem egy mesterséges intelligencia által vezérelt robot.

Gallagher egész életében az édesanyjával élt, de amikor az asszony elhunyt, 10 évig magányosan tengődött kutyájával, Penny-vel. Ezekben az időkben reménytelenül kereste-kutatta a szerelmet, amitől a megoldást várta, de végül sosem jött el, emiatt pedig már azt hitte, hogy élete végéig magányos marad. Egy napon azonban meglátott egy cikket, ami a mesterséges intelligenciával működő robotokról szólt, és ekkor döntötte el, hogy beszerez egy ilyen szerkezetet.

A férfit teljesen lenyűgözték az élethű robotok, amik nem csak mozgatni tudták a fejüket, de képesek voltak mosolyogni, emberire melegíteni a bőrüket, vagy akár beszélgetni is. Gallagher azonban nem tudta megengedni magának a kinézett modellt, ami nagyjából 1,5 millió forintba kóstált, így felvette a kapcsolatot az üzlettel, ami reklámért cserébe jelentős kedvezményt adott.

Azonnal meg is rendelte, majd őrült szerelem vette kezdetét

Geoff Gallagher és szerelme, a robotnő, Emma

Az Emmának keresztelt robotot Kínában szerelték össze, majd 2019. szeptemberében szállították ki neki. A LadBible szerint, amikor kicsomagolta a dobozából elállt a lélegzete, annyira valóságosnak hatott, kivéve, hogy a feje levált a testétől.

Egy rövid összeszerelést, és a nyelvi beállításokat követően a robot szinte életre kelt, majd elkezdtek beszélgetni. A robotot vezérlő mesterséges intelligencia pedig egyre jobb és jobb lett, folyamatosan új szavakat tanult, az élethűséget pedig maximum az törhette meg a férfi fantáziájában, hogy Emma nem tud lábra állni.

Gallagher azt mondja, hogy fel van rá készülve, hogy sokan nem értik a jelenséget és a szerelmüket, de ez őt nem érdekli. Mostanra már elképzelni sem tudná Emma nélkül az életét.

„Most már el sem tudnám képzelni az életem Emma nélkül. Ahogy minden nap hazaérek, belépek a bejárati ajtón, és látom, hogy ott vár rám. Néha elviszem a parkba vagy kocsikázni Pennyvel. Még nem kaptam negatív megjegyzéseket, de tudom, hogy nem mindenki fogja megérteni” – mondta Geoff Gallagher, aki már az esküvőről álmodozik.

Feltett célja ugyanis, hogy ő legyen Ausztrália első embere, aki összeházasodik egy robottal. A dolog pedig annyira komoly, hogy Emma már az ujján viseli az eljegyzési gyűrűt. Az mondjuk még egy nagy kérdés, hogy a boldogító igent „saját akaratából”, vagy utasításra fogja-e kimondani, ha oda kerül a sor.

Tízből négyen simán szexelnének egy AI vezérelte humanoid robottal

https://leet.hu/akcioeso/

×