Délután még többet megtudhatunk a Ryzen 6000-es szériáról.

Hétfő délután Lusa Su, az AMD elnöke és vezérigazgatója egy igazán sokatmondó képpel köszöntötte az új évet. Nem volt véletlen az időzítés, hiszen a CES 2022 esemény keretein belül kedd délután több AMD hardver is leleplezésre kerülhet majd, feltehetőleg CPU és GPU fronton is láthatunk újdonságokat.

A részletekre is érdemes odafigyelni!

 

Sokan nem is szenteltek túl nagy szerepet magának a képnek, hiszen ezernyi hasonló jött már szembe a közösséggel az elmúlt években. Az élesebb szemű felhasználok azonban hamar észrevették, hogy ez bizony már az új generációs 6 nanométeres gyártástechnológián készülő, Rembrandt kódnevet viselő chip.

A Ryzen 6000 széria nem csak laptop processzorokkal fog kecsegtetni, hiszen később asztali APU (CPU és GPU egy lapkán) formájában is megérkezik majd a polcokra. A legújabb szivárgások alapján az AMD Ryzen 9 6980HX elérheti az 5 GHz-ces gyári boost órajel álomhatárt is, a széria történelmében először. Az előzetes információk szerint ezúttal sem marad ki a PCIe Gen4 támogatás, illetve a DDR5 memóriák sem fognak gondot okozni a Zen3+ kódnévvel is illetett újdonságoknak. Már csak pár óra és minden kiderül a magyar idő szerint 16:00 órakor elrajtoló „Product Premiere” eseményen. 

Ideiglenes megoldás – Az Asus DDR4–DDR5 adapterkártyát fejleszt

https://leet.hu/akcioeso/

×