Január végén érkezhet a boltok polcaira.

Nyakunkon a CES 2022 esemény, melyen több nevesebb gyártó is új termékekkel fog jelentkezni. Az Intel és az AMD is készül újdonságokkal, de az NVIDIA-t sem kell majd féltenünk. A zöldek egyik ilyen hardvere a mai körülmények között gyakorlatilag teljesen indokolatlan 3090 Ti lesz, melynek értékesítése január végén el is kezdődhet.

Akár 1275 wattot is felvehet majd a tápunkból!

Forrás: videocardz

Bizony, nem írtuk el. A QuasarZone informátorai több érdekes specifikációt is elhintettek a fórumokon az EVGA RTX 3090 Ti Kingpin példánnyal kapcsolatban.

  • Változni fog kissé a PCB design és a kártya külső részének kinézete is, a működési elv azonban nem, továbbra is egy 3 ventis AiO rendszer hűti majd a bestiát
  • A korábbi három PCIe 8 pines konnektor helyett 2 darab 16 pines PCIe Gen 5.0 csatlakozó kerül majd a kártyára

Úgy tűnik a fentiek alapján, hogy a korábbi pletykákkal ellentétben mégiscsak megérkezik a PCIe Gen 5.0 csatlakozó, mely 16 pinnel fog majd gazdálkodni, ebből 12 felel majd a tényleges tápellátásáért, így tökéletesen kompatibilis lesz a korábban bemutatott NVIDIA 12-pin (Molex Microfit 3.0) csatlakozással. Az EVGA biztosra akar menni, így az új szabványnak hála a korábbi 525 (3×8 pin) watt helyett akár 1275 wattot is felvehet majd a kártya, ám remélhetőleg a valós szám jóval ez alatt lesz majd.

https://leet.hu/samsung/

×