Jót tenne a Valve FPS címének egy kis erősítés, az már biztos.

Kétségtelen, hogy a Riot Games FPS lövöldéje új szintre emelte a korábban megszokott csalásvédelmet. A kész megoldások helyett egy saját anti-cheat megalkotása lebegett a fejlesztők szeme előtt, ehhez pedig az iparág legjobb, legtapasztaltabb programozóit csábították át a céghez. Bár tökéletes megoldás nem létezik, külsős szakemberek szerint is a Vanguard a jelenleg elérhető egyik legjobb védelem.

A Vanguard fejlesztője szívesen segítene a CS:GO gárdájának!

A Valve munkatársa, John McDonald 2021 végén tette fel a költői kérdést: melyik, jelenleg is aktív multiplayer játékban nem találkozhatunk csalással? A kommentekben többen is megemlítették a Valorantot, a többi játékhoz képest valóban kevesebb esetben futunk bele külsős programot használó játékosokba. Saját tapasztalataim is ezt erősítik, az elmúlt másfél évben maximum 1-2 alkalom volt, amikor gyanús volt egy-egy játékos, teljesen egyértelmű esetbe pedig nem is sikerült beleszaladni.

A nem várt segítség

Nem is kellett több Nemanja Mulasmajic-nek, a Vanguard védelem egyik megalkotójának, hogy felajánlja segítségét a Valve szakembereinek. Bár már nem a Riot Games kötelékében dolgozik, saját cége, a Byfron Tchnologies is online játékok csalásvédelmére specializálódott. Nehezen hinnénk, hogy a Valve eldobná a saját VAC és VACnet fejlesztéseit, de a CS:GO játékosok biztos örömmel fogadnák, ha kevesebb cheaterbe szaladnának az MM meccseken.

https://leet.hu/samsung/

×