A Board Channels fórumok beszámolója szerint az Intel asztali grafikus kártyái 2022 első negyedévében érkeznek.

Miközben várjuk az Intel frissítését az Arc Alchemist sorozattal kapcsolatban, a pletykák keringése egy percre sem lassult le, még a két ünnep között sem. Pedig már megszokott, hogy ebben az időszakban kicsit lelassul az információk áramlása.

Ám egy friss pletyka szerint az Intel első nagy teljesítményű GPU-inak várva várt bemutatója 2022 márciusában várható.

Az Intel már megerősítette, hogy a jövő év első negyedévében piacra dobja Arc GPU-it, de a vállalat nem erősítette meg, hogy ez a mobil vagy az asztali GPU-kra vonatkozik-e. A Boards Channel legújabb jelentése valóban nem említi az asztali GPU-kat, de a posztban említett két modellt az NVIDIA RTX 3070 Ti és RTX 3060 Ti modellekhez hasonlítják.

A jelentés szerint az Intel kezdetben két SKU-t dobna piacra, a 16 GB-os változatot 512 Execution Unit-tal, illetve a 12 GB-os modellt 384 Execution Unit-tal.

Az Intel most várhatóan legalább három változatot fog piacra dobni a diszkrét asztali Arc modellekből. A pletykák szerint az Arc A780 néven futó zászlóshajó SKU akár 4096 shading unitot és 16GB GDDR6 memóriát is tartalmazhat. A 225W-ra becsült fogyasztással rendelkező modell közvetlen versenytársa lehet az NVIDIA RTX 3070 Ti, amely hamarosan szintén 16GB memóriával bővülhet.

A 384EU-s modell, amely valószínűleg az Arc 500-as sorozat része, 3072 shading unitot és 12GB GDDR6 memóriát tartalmazna. Ez a konfiguráció megegyezne az Intel versenytársak Radeon RX 6700XT/RTX 3060 kínálatával.

A vállalat várhatóan a most január 4-re tervezett CES 2022 sajtótájékoztatón ad tájékoztatást az Arc Alchemist GPU-król.

Viszont, ha addig néznél egy kis streamet, itt a tökéletes bővítmény.

Automatikus Twitch dropok és pontok?! – A leghasznosabb bővítmény

https://leet.hu/samsung/forrás: VideoCardZ

×